Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a vorbit, in SUA, la Forumul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), "despre maturitatea strategica de care Romania da dovada in regiunea Marii Negre", precizeaza MApN.

Mihai Fifor a fost invitat special la Forumul CEPA, unde a sustinut o prezentare in cadrul panelului "Beyond 2%: Quantity and Quality in European Defense Investments", scrie Agerpres.

Interventia ministrului Apararii s-a axat asupra angajamentelor Guvernului Romaniei in ceea ce priveste partajarea echitabila a responsabilitatilor in cadrul Aliantei Nord-Atlantice si dimensiunii de aparare a Parteneriatului strategic dintre Romania si SUA, arata sursa citata.

"Am discutat despre maturitatea strategica de care Romania da dovada in regiunea Marii Negre, dar si in interiorul Aliantei din care face parte. Am demonstrat ca tara noastra este un aliat solid care indeplineste toate cele trei conditionalitati NATO referitoare la cash - alocarea de 2% pentru bugetul Apararii, contributii cu trupe si capabilitati. In acest context, am punctat nevoia unei coerente in planificarea apararii, subliniind ca eforturile intreprinse de Romania in ultimul an inseamna deopotriva cantitate si calitate. Asadar, am insistat asupra faptului ca intreaga logica a achizitiilor in domeniul apararii are o componenta importanta de investitii serioase in industria nationala de aparare, transfer de tehnologie si know-how, cooperare industriala si offset, toate acestea dovedind ca Ministerul Apararii Nationale este un stimulator pentru cresterea si dezvoltarea economiei nationale", a declarat Mihai Fifor.

Totodata, ministrul Mihai Fifor s-a intalnit, luni, cu generalul Joseph Lengyel, comandantul Garzii Nationale a Statelor Unite ale Americii, la resedinta oficiala a acestuia. La convorbiri au fost prezenti si alti oficiali americani - generalul-maior Sheryl Gordon, comandantul Garzii Nationale a Statului Alabama, Thomas Goffus, adjunctul asistentului secretarului american al Apararii pentru Europa si NATO, reprezentanti ai Congresului SUA, ai Departamentului Apararii si Departamentului de Stat al SUA.

"Discutiile s-au concentrat pe modalitatile concrete de cooperare dintre Romania si SUA in domeniul apararii, precum si rolul important pe care Romania si l-a asumat in regiunea Marii Negre", mai arata MApN.

Mihai Fifor efectueaza o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii, in cadrul careia va avea o intalnire la Pentagon cu omologul sau american, secretarul Apararii, James Mattis, a anuntat Ministerul Apararii Nationale. Agenda discutiilor de la Pentagon include subiecte referitoare la intensificarea cooperarii pe dimensiunea apararii, atat in context bilateral, cat si in cadrul Aliantei Nord-Atlantice.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri