Biroul Electoral Central a stabilit programul de monitorizare si de informare a opiniei publice asupra prezentei la vot la referendumul pentru redefinirea familiei, din 6 si 7 octombrie. Iata care sunt acestea!

Biroul Electoral Central a stabilit programul de monitorizare si de informare a opiniei publice asupra prezentei la vot la referendumul pentru redefinirea familiei, din 6 si 7 octombrie, orele la care informatiile vor fi disponibile si date publicitatii in cele doua zile prin afisare pe site-ul BEC fiind 11,30, 14,30, 17,30, 20,30 si 22,30, informeaza Agerpres.

Biroul Electoral Central a aprobat metodologia pentru colectarea datelor si informarea opiniei publice privind prezenta la vot, prin intermediul sistemului informatic organizat de BEC si implementat prin STS.

Potrivit hotararii BEC, transmiterea datelor privind prezenta la vot catre sistemul informatic se realizeaza numai de catre presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare.

BEC va transmite datele referitoare la prezenta la vot la 11,30 pentru ora 10,00; la 14,30 - pentru ora 13,00; la 17,30 - pentru ora 16,00; la 20,30 - pentru ora 19,00; la 22,30 - pentru ora 21,00.

Citeste si:
INS: Crestere cu 1% a castigului salarial mediu brut, in octombrie
INS: Crestere cu 1% a...

Prelucrarea si publicarea datelor privind prezenta la vot se realizeaza numai de catre personalul tehnic auxiliar al BEC, al birourilor electorale judetene si al oficiilor electorale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti desemnat in acest scop, iar postarea pe site-ul BEC a datelor se realizeaza de catre STS dupa validarea acestora de catre Biroul Electoral Central.

Colectarea datelor privind prezenta populatiei la vot se realizeaza pe baza mesajelor text SMS transmise numai prin intermediul telefoanelor mobile puse la dispozitie de catre STS catre sistemul informatic de presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare.

Sursa foto: Lisa S / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Boris Johnson a semnatul acordul cu privire la Brexit
Setari Cookie-uri