Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii anunta, intr-un comunicat, ca i-a sanctionat pe consilierul premierului Dancila, Darius Valcov, si pe fostul ministru al educatiei, Liviu Pop, pentru discriminare dupa ce au sugerat ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania ar reprezenta o organizatie nazista, noteaxa G4Media.

Valcov a fost amendat cu 2000 de lei iar Pop a fost sanctionat cu avertisment contraventional. Amintim ca postarea lui Darius Valcov a starnit critici vehemente din partea comunitatii evreiesti si reactia Guvernului german.

Redam integral comunicatul CNCD

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor, in data de 03.10.2018, a adoptat urmatoarele hotarari:

1. Fapta domnului Valcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentand un montaj care sugereaza ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania reprezinta o organizatie nazista, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate intre Grupul Etnic German, organizatie fascista din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, si Forumul Democrat al Germanilor, constituie fapta de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugereaza ca presedintele Romaniei este liderul unei organizatii naziste.
Fapta se sanctioneaza cu amenda contraventionala in cuantum de 2.000 de lei.

hotarare adoptata cu unanimitate de voturi a celor prezenti (7)

2. Afirmatia publica a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform careia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizatii naziste, constituie fapta de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000.
Fapta se sanctioneaza cu avertisment contraventional.

hotarare adoptata cu unanimitate de voturi a celor prezenti (7)

3. Afirmatiile domnului Vasile Banescu, purtator de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, privind necesitatea introducerii educatiei sexuale in scoli, ocazie cu care a declarat ca un factor de risc al natalitatii la fetele minore provine din randul comunitatii de romi, nu constituie discriminare, declaratia se incadreaza in limitele libertatii de exprimare.

– hotarare adoptata cu 6 voturi pentru si 1 vot impotriva.

Colegiul director recomanda formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, sa se abtina de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natura sa genereze discriminare.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri