O mare parte a tinerilor din Generatia Y vor sa munceasca part-time sau de acasa. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 5 octombrie.

Generatia Y, la angajare. Ce salariu cere un tanar pentru 4 ore de munca pe zi. Absolvent de facultate, vreau un job part-time, in echipe tinere si un salariu decent. Astfel suna oferta pe piata muncii a Generatiei Y, adica tinerii cu varste intre 20 si 30 de ani, care prefera sa aiba, cat mai mult timp liber. Cei mai multi dintre tinerii care au trecut pe la targul de joburi din Cluj au fost interesati de locuri de munca part-time. Student: “M-am gandit undeva la 1.500 pentru patru ore sa zic asa. Am terminat licenta la informatica economica, sunt student la master si caut un loc de munca, part-time, sa acumulez experienta.” Ramona Muresan, resurse umane: ″Noi, momentan, avem doar job-uri full time, dar normal, trebuie sa ne adaptam conditilor pietei si cerintelor care vin.′′ Citeste mai multe despre acest subiect pe stirileprotv.ro

Boicot sau doar probleme personale? Un sfert dintre presedintii sectiilor de votare s-au in ultima saptamana. Zeci de presedinti de sectii de votare din judetele Teleorman si Dolj au depus si miercuri cereri de retragere, dupa ce marti peste 350 de presedinti de sectii de votare din cele doua judete au anuntat ca nu vor putea participa la referendum. Motivele invocate sunt, in general, personale. "Sunt multe retrageri, dar din cate stiu sunt toate pe mana presedintelui Tribunalului Teleorman. Nu le gestionam noi, dar am vazut ca mai sunt si alte cereri venite. Nu pot sa va dau un numar exact”, a spus Eugen Ovidiu Vlad, purtator de cuvant al BEJ Teleorman, potrivit Gandul.

Mars cu preoti, calugari, cruci si icoane pe strazile din Draganesti-Olt pentru sustinerea referendumului privind redefinirea familiei. Cateva zeci de persoane, conduse de preoti, calugari si calugarite, au participat joi dupa-amiaza la un mars pe strazile localitatii Draganesti-Olt pentru a indemna oamenii sa voteze la referendumul de redefinire a familiei drept casatoria dintre un barbat si o femeie. Marsul a fost organizat de Episcopia Slatinei si Romanatilor si a fost anuntat inca de pe 26 septembrie pe site-ul propriu, potrivit G4media.

Viorica Dancila a avut translator la intalnirile cu liderii europeni

A mintit sau a uitat limbile straine? Potrivit CV-ului, stie engleza bine si franceza foarte bine. Premierul Viorica Dancila a avut nevoie de translator la intalnirea de miercuri cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Guvernului, Dancila vorbeste limba engleza bine, iar limba franceza foarte bine. De asemenea, Tajani vorbeste engleza, franceza, italiana si spaniola. Cu toate acestea, a fost nevoie de un translator care sa intermedieze discutia, scrie Adevarul.

O familie din Romania castiga sub 1.000 de euro pe luna. Veniturile au crescut cu 24,7% in T2, iar cheltuielile cu 27,2%. Veniturile totale ale gospodariilor din Romania au crescut in al doilea trimestru cu 24,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 4.151 lei (888 euro) pe luna. Cheltuielile, insa s-au majorat cu 27,2%, la 3.558 lei (762 euro), arata datele publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS). In al doilea trimestru al anului trecut, veniturile medii ale unei gospodarii au fost de 3.329 lei (731 euro), iar cheltuielile - de 2797 lei (614 euro) pe luna, scrie News.ro.

Fost presedinte al Coreei de Sud, condamnat la 15 de inchisoare pentru coruptie. Un tribunal din Seul l-a condamnat vineri la 15 de inchisoare pe fostul presedinte al Coreei de Sud, Lee Myung-bak, acesta fiind ultimul dintr-o serie intreaga de politicieni de prim rang si lideri din domeniul afacerilor inchisi pentru fapte de coruptie, informeaza Reuters, preluat de Agerpres. Lee este al patrulea fost presedinte sud-coreean care a fost trimis la inchisoare, succesoarea lui, Park Geun-hye, fiind condamnata in urma unui scandal de coruptie ce a inlaturat-o de la putere la inceputul lui 2017 si care a alimentat ingrijorari in legatura cu legaturile stranse dintre guvern si lumea afacerilor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri