Pensionarii din sistemul de Aparare (Armata, Serviciile Secrete si MAI) au incasat cu 18 % mai multi bani in prima jumatate din 2018, fata de aceeasi perioada din 2017. Un elev roman pe care Ministerul Invatamantului nu l-a putut trimite la Olimpiada Internationala de Astronomic a castigat medalia de aur. Citeste in continuare principalele titluri din presa de azi, 15 octombrie.

Pensiile speciale din Aparare, MAI si Serviciile Secrete au costat peste 3,45 miliarde lei in prima jumatate din 2018. Toti romanii le-au platit. Pensiile speciale ale profesionistilor care apartin MApN, MAI si din Serviciile Secrete au costat peste 3,45 miliarde de lei in prima jumatate a anului 2018, cu 18% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2017, bani platiti integral de la bugetul de stat, reiese din datele trimise de catre Casele de Pensii Sectoriale care le administreaza. Peste 139.000 de persoane au incasat pensie speciala militara in iunie 2018, in scadere cu peste 9.200 de beneficiari fata de nivelul lunii iunie 2017, au adaugat oficialii institutiilor citate, potrivit Economica.net.

Un elev roman pe care ministerul nu l-a putut trimite la Olimpiada Internationala de Astronomie a castigat medalia de aur! A ajuns la competitie cu bani din donatii! David Turturean, elev in clasa a X-a la Colegiul National „Stefan cel Mare” din Suceava, a castigat metalia de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie, organizata in Sri Lanka. Adolescentul de 16 ani a mers acolo cu bani stransi din donatii, dupa ce Ministerul Educatiei nu i-a putut deconta transportul si diurna, noteaza Obiectiv de Suceava. La sfarsitul lunii iulie 2018, Ministerul Educatiei l-a instiintat pe David Turturean ca nu ii poate deconta deplasarea si diurna pentru a participa la Olimpiada Internationala de Astronomie din Sri Lanka si la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica din China, citeaza Libertatea.

Comuna din Romania unde munca este sfanta. Are un singur asistat social, si acela grav bolnav, iar satenii fac treaba de dimineata pana seara. Comuna Mitoc se afla in nordul extrem al Romaniei, chiar pe malurile Prutului. Este o zona exclusiv agrara. Singurele ocupatii ale localnicilor sunt cresterea animalelor si cultivarea pamantului. In afara marilor fermieri, doar cativa au mici afaceri private. Este un tinut aspru, unde cine nu munceste nu mananca, iar aceasta filosofie de viata a localnicilor se vede si in statisticile oficiale ale Agentiei Judetene de Protectia si Interventie Sociala, cea insarcinata cu acordarea ajutoarelor sociale in judet: la Mitoc nu exista asistati social. Doar unul singur este platit la venitul minim garantat, din cauza unei boli grave care-l face incapabil de munca. Toti satenii in putere muncesc cum pot, traiesc din ce pot, dar nu cer bani de la stat, potrivit Adevarul.

Vizita incarcata de semnificatii: Presedintele Parlamentului European va veni la Bucuresti si va vorbi in fata Parlamentului. Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va efectua pe 21 noiembrie o vizita la Bucuresti, in cadrul careia va rosti o alocutiune in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, vizita fiind prilejuita de preluarea de catre Romania a Presedintiei rotative a Consiliului UE. In data de 21 noiembrie 2018 va avea loc, la Bucuresti, vizita Conferintei Presedintilor din Parlamentul European, delegatie condusa de Presedintele PE, Antonio Tajani si formata din presedintii grupurilor politice din legislativul european, Secretarul general al PE, reprezentanti ai Cabinetului presedintelui PE, consilieri, interpreti si reprezentanti ai mass-media, potrivit unor memorandumuri interne parlamentare, informeaza Ziare.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri