Tinerii casatoriti vor avea probleme cu ANAF-ul daca nu respecta anumite solicitari ale fiscului. Amenzile sunt incadrate intre 2.000 de lei si 5.000. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 18 octombrie.

Fiscul ia in vizor nuntile: formularele trimise tinerilor casatoriti. Amenzi de 2.000-5.000 de lei. ANAF a inceput sa trimita tinerilor casatoriti solicitari ca acestia sa declare, intr-un formular, ce relatii economice au avut, in contextul casatoriei civile si religioase, cu PFA, firme si altele, care le-au furnizat servicii. Fiscul solicita nume de persoane/firme, numere de telefon, adrese si intermediari. Amenda pentru nerespectarea solicitarii Fiscului este de 2.000-5.000 de lei, relateaza profit.ro. “Va solicitam informatii despre persoane fizice/Intreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Intreprinderi Familiale/ Societati Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile econoimice sau juridice pe care le-ati avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea casatoriei civile si religioase”, este solicitarea ANAF din documentele trimise celor proaspat casatoriti.

Elevii romani pierd peste 3 ani de scoala fara sa invete nimic. Peste 40 la suta dintre elevi sunt analfabeti-functional chiar daca au terminat 12 clase. Mai exact, pot citi un text, dar nu il inteleg. In concluzie, elevii isi petrec mult timp la scoala fara a avea si rezultate. Romania este si in topul abandonului scolar la nivel european, pe locul trei, potrivit unui studiu Eurostat. Peste 18 la suta dintre elevi renunta la scoala, adica 277 de mii de tineri nu s-au mai intors la cursuri anul trecut. Mai rau decat noi stau Spania, cu 19 procente si Malta cu 19,6 procente. Cei mai multi dintre tinerii romani renunta la terminarea studiilor pentru ca asa a decis familia, pentru ca au probleme de sanatate sau pentru ca ajung la concluzia ca au studiat suficient, potrivit Digi24.

Romanii arunca 6000 de tone de mancare pe zi. Suntem pe locul 9 in Europa la risipa alimentara. Cumparam mai multa mancare decat ne trebuie, pentru ca ulterior sa o aruncam. Este concluzia studiilor privind risipa alimentara din care rezulta o statistica surprinzatoare: Romania este pe locul 9 in UE dupa cantitatea de alimente aruncate, in timp ce se afla la coada clasamentului in ce priveste veniturile populatiei.Motivele invocate de romanii care au raspuns la un studiu national sunt ca mancarea se degradeaza prea repede (26%), estimeaza eronat cantitatea de alimente (21%), cumparaturi in exces (14%). Astfel, o persoana arunca zilnic peste 350 de grame de mancare, iar anual risipeste 129 de kg de alimente, anunta reprezentantii INSP, precizand ca Romania este a noua tara din Europa din perspectiva alimentelor aruncate, potrivit Gandul.

Adio credite! BNR a decis limitarea drastica a gradului de indatorare. Afla cum calculezi pentru ce imprumut te califici. De anul viitor, tot mai putini romani vor avea acces la imprumuturile acordate de banci in lei si - mai ales - in valuta. Consiliul de Administratie al BNR a decis miercuri, sa limiteze la 40% din venitul net nivelul maxim de indatorare pentru creditele in lei si la numai 20% pe cel pentru creditele in valuta. Tot de la 1 ianuarie, se schimba si modul de calcul al venitului net luat in considerare de banci. Citeste mai multe despre acest subiect aici.

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor care se disputa in Singapore. Site-ul WTA a anuntat ca jucatoarea de tenis din Romania nu va juca la ultimul mare turneu al anului. “Decizia a fost una grea. Este mereu dificil sa ma retrag de la un turneu mare. A fost o decizie grea, dar este mai bine pentru sanatatea mea. Darren a fost 100% ok cu retragerea pentru ca este ingrijorat de problemele pe care le aveam cu spatele. Nu m-am antrenat deloc in ultimele patru saptamani. Nu sunt pregatita sa joc la acest nivel. Spatele meu nu este ok. Am nevoie de 3-4 saptamani pentru a face exercitiile necesare si a lua pauza de care am nevoie, apoi ar trebui sa fie bine. Asa ca am suficient timp sa ma pregatescu pentru sezonul urmator”, a declarat Simona Halep pentru WTA Insider, citat de Fanatik.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri