In mod ciudat, bugetarii care lucreaza la primariile din comune castiga mult mai bine decat colegii lor care muncesc la oras. In unele cazuri, diferenta dintre salarii depaseste suma de 1.000 de lei. S-a ajuns in aceasta situatie dupa ce edilii au primit mana libera sa majoreze salariile pana la pragul maxim.

Alexandru Tudorin are 29 de ani si lucreaza de aproape doi ani la primaria din Targu Carbunesti. Pana nu demult a fost consilier intr-o primarie de comuna gorjeana, iar de cand s-a mutat la oras, salariul este mai mic.

„Este o situatie ciudata pentru ca la o primarie de oras este mai multa munca, responsabilitate fata de comune. Asteptarile mele erau: Vin la oras, o sa am un salariu mai mare”.

Primaria are acum 134 de angajati. Iar pentru plata salariilor din bugetul local se scot, lunar aproape 430.000 de lei. Ca sa nu blocheze investitiile, edilul nu a majorat lefurile salariatilor.

Danut Birau - primarul orasului Targu-Carbunesti: „Salariile nete pleaca de undeva de la 1.450 de lei si ajung pana la 3.100 lei, bani in mana. Am vrut sa aducem un consilier principal de la o alta primarie, insa acolo diferenta era in jurul a 1.000 de lei si acest transfer nu s-a mai materializat”, a declarat Alexandru Tudorin pentru Digi 24.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri