Ministerul Sanatatii: Parteneriat romano-turc pentru constructia spitalului regional Constanta

In perioada 26-27 octombrie 2018, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a continuat la Istanbul discutiile cu omologul turc, Fahrettin Koca, pentru demararea parteneriatului public- privat ce vizeaza constructia spitalului regional Constanta.

Vizita de lucru a ministrului Sanatatii in Republica Turca a avut loc ca urmare a discutiilor demarate la data de 15 octombrie 2018, cand a fost semnat Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea in domeniul sanatatii si al stiintelor medicale, document care promoveaza incurajarea reciproca a investitiilor in sectorul sanitar.

Cei doi oficiali au stabilit ca in termen de 2 luni sa se definitiveze textul intelegerii.

“Miscam lucrurile in ceea ce priveste constructia spitalelor regionale asa cum ne-am asumat in programul de guvernare. Anul acesta am avansat mult procedurile de pregatire a proiectele spitalelor regionale Cluj, Craiova, Iasi. Pentru aceste unitati, inca din anul 2017, Ministerul Sanatatii beneficiaza de asistenta tehnica de la BEI pentru elaborarea documentatiei pentru studiile de fezabilitate, depunerea Aplicatiilor de finantare si lansarea procedurilor de licitatie pentru finalizarea investitiilor. Pentru construirea viitorului spital regional Constanta am inceput la mijlocul lunii discutiile pentru incheierea unui parteneriat public-privat cu Turcia. Spitalul se va construi dupa modelul unuia din marile unitati sanitare din Turcia. Va fi un spital cu o capacitate de pana la 1000 paturi care va cuprinde toate specialitatile medicale”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

De asemenea, doamna ministru Sorina Pintea l–a informat pe ministrul turc ca, in conformitate cu Acordul de intelegere semnat acum 2 saptamani la Ankara, Ministerul Sanatatii din Romania a desemnat reprezentantii care vor face parte din grupul de lucru mixt, urmand ca nominalizarile sa fie trimise partii turce in cel mai scurt timp.

La randul sau, ministrul turc Fahrettin Koca a reafirmat interesul Turciei privind finalizarea in termen de 2 luni a unei intelegeri privind demararea unui parteneriat public - privat.

Citeste si:
Sorina Pintea nu scapă de controlul judiciar
Curtea de Apel a întors...

“Pacientul roman se afla in centrul politicilor promovate de Ministerul Sanatatii. Dorim ca viitoarea noastra colaborare sa vizeze in special pacientii romani cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani care vor beneficia de tratament in Turcia pentru anumite patologii”, a mai spus Sorina Pintea.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Mohammad Murad candidează la Constanța, familia Murad își cumpără televiziune
Setari Cookie-uri