Numarul salariatilor din municipiul Bucuresti era, la finele lunii august, de 1.016.394 persoane, 79% dintre acestia lucrand in sectorul serviciilor (exclusiv fortele armate si personalul asimilat), conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

Castigul salarial mediu brut a fost, la finele lunii iunie, de 5.709 lei, iar cel net de 3.417 lei, conform Agerpres.ro.

Pe de alta parte, numarul somerilor era de 17.371, din care 9.094 femei. Rata somajului la sfarsitul lui iunie era de 1,5%.

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza estimeaza ca in 2018 numarul salariati din Bucuresti va inregistra o crestere de 4,4%, rata somajului fiind estimata la 1,4%. Castigul salarial mediu lunar pentru 2018 este preconizat la 3.658 lei.

Proiect de ordonanta de urgenta privind salariul minim diferentiat

Guvernul a aprobat un proiect de ordonanta de urgenta care stabileste cadrul legal de acordare a salariului minim pe economie diferentiat in functie de studii si vechime, potrivit unor surse guvernamentale.

Astfel, salariul minim va fi diferentiat in functie de studii. Masura a fost aprobata in sedinta de Guvern de astazi si intra in vigoare de la 1 decembrie. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, anuntase inca de saptamana trecuta ca salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 decembrie, acesta urmand sa fie diferentiat in functie de studii. Pentru aceasta, a explicat Vasilescu, este nevoie de modificarea Codului Muncii,

Sursa foto: joyfull / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri