Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat luni ca Arena Nationala va fi inchisa pentru competitiile sportive pana la remedierea starii gazonului, ea mentionand, totodata, ca acest proces ar putea dura doua - trei luni.

"Avand in vedere starea precara a gazonului, am luat hotararea de a inchide Arena Nationala, pentru toate competitiile sportive, pe durata remedierii gazonului", a anuntat Firea, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Municipalitatii, scrie Agerpres.

Firea a adaugat ca societatea comerciala care se ocupa de intretinerea gazonului considera ca in termen de doua - trei luni acesta va putea fi readus la starea care sa permita desfasurarea competitiilor sportive fara dificultati.

"Noi aveam un contract care functiona foarte bine, un contract legal, un contract foarte bine fundamentat juridic, prin care unul dintre cluburile care inchiria cel mai des Arena Nationala in vederea organizarii de competitii sportive, pe un contract de barter, achita contravaloarea mentenantei gazonului. O gazeta de sport (...) ne-a facut plangere la DNA. DNA-ul a inceput o investigatie, o ancheta in rem, s-a suspendat acel contract, deci am ramas fara contractul de mentenanta in cazul gazonului de pe Arena Nationala. (...) Am avut observatori FIFA si UEFA care au afirmat si au declarat si in scris ca gazonul respecta toate normativele FIFA si UEFA, era la acel moment intr-o stare extraordinar de buna, dar asta este situatia. Dam explicatii, nu e nicio problema, am ramas fara acel contact, fara acea companie, fara societatea care sa realizeze mentenanta, intretinerea gazonului. A durat ceva vreme, pentru ca sunt fonduri publice si nu poti sa intinzi mana pur si simplu si sa iei o alta firma si un alt contract, este o intreaga procedura, suntem in procedura de licitatie care dureaza. Pana la acea procedura se ocupa o alta societate care a fost preluata ca si achizitie simplificata de pe SEAP, dar pana a inceput lucrarea efectiva la gazon a durat", a explicat edilul.

Firea i-a criticat pe cei care au facut declaratii tendentioase pe acest subiect. "Imi pare rau de toate acele persoane care, desi stiau prin ce trece Primaria Capitalei si eu, personal, din cauza anchetei care se face acum la gazonul de la Arena Nationala, (...) au facut declaratii tendentioase, declaratii chiar rautacioase, le-as spune si misogine si care nu sunt demne de oameni ai sportului", a spus edilul Firea.

Intrebata de jurnalisti referitor la declaratia lui Gigi Becali care a sustinut ca ea pierde din punct de vedere politic din cauza a ceea ce se intampla cu Arena Nationala, Firea a precizat ca nu e corect sa se induca o vinovatie a sa in acest caz.

"Am citit ce a declarat si dumnealui si alti domni din sport si am de facut acelasi comentariu - nu cred ca este bine ca oamenii de sport sa faca declaratii cu atat de mare usurinta, nu cred ca este normal sa transmita mesaje misogine si nu cred ca este normal ca cei care stiu care este situatia de pe Arena, ca avem o ancheta a DNA-ului, sa puna gaz pe foc si sa faca astfel de afirmatii, inducand practic o vinovatie a mea. Care este vina mea? Ca suntem cu totii anchetati? (Ma refer - n.r.) la cei care au facut declaratii ca Primaria a fost vinovata si eu, ca primar, sunt vinovata si pierd politic. De ce sa pierd eu politic? Pentru ca este o ancheta a DNA, cu ce sunt eu de vina? Am asmutit eu procurorii pe colegii mei de la directii si am anulat eu contractul? Noi am facut ceea ce era normal de facut in cazul unei astfel de anchete. Pur si simplu a incetat contractul, s-a suspendat, deci de ce as putea sa pierd eu politic? Sa stiti ca cetatenii sunt mai destepti decat noi. (...) Ce vina am eu ca s-a stricat gazonul, ca nu am avut firma care sa-l repare, pentru ca avem o ancheta, ca un ziar de sport se ocupa cu reclamatii la DNA?", a aratat ea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri