Operatorul feroviar privat Regio Calatori va introduce in circulatie, incepand cu 9 decembrie, doua trenuri cumparate la mana a doua din Franta, potrivit adevarul.ro. Trenurile vor circula pe rura Brasov - Bucuresti si Brasov - Mangalia, in sezonul estival.

Din 9 decembrie Regio Calatori, fostul RegioTrans, va incepe operarea a doua perechi de trenuri intre Brasov si Bucuresti, iar in sezonul estival le va introduce pe ruta Brasov – Mangalia.

"Primele doua rame noi ale Regio Calatori au efectuat probe de parcurs intre Brasov si Campina. Urmeaza zilele urmatoare probe pana la Bucuresti", a declarat Andrei Andras, membru al Asociatiei Metrou Usor.

Modelul adus in Romania are trei vagoane si o capacitate de 228 de locuri. Fiecare vagon motor este echipat cu 2 motoare MAN care dezvolta un total de 800 cai putere, aducand puterea totala de tractiune la 1.600 cai putere (1200kW), cu transmisie hidromecanica Voith. Fiecare vehicul dispune si de un generator auxiliar Perkins/Mecalte pentru serviciile din salon, respectiv lumina, aer conditionat, actionarea usilor, etc, instalatia avand 181 cai putere (135 kW).

Citeste si:
Privatii au crescut pretul calatoriilor cu trenul, iar CFR le mentine
Companiile feroviare private...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Metroul din Drumul Taberei nu se mai deschide pe 30 iunie. Care este noul termen
Setari Cookie-uri