Primaria Municipiului Bucuresti reclama accesari ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitala, care ar fi putut avea consecinte deosebit de grave in privinta circulatiei automobilelor si a sigurantei cetatenilor.

Potrivit unui comunicat de presa transmis sambata seara de Primaria Capitalei, reprezentantii Companiei Municipale Management Trafic Bucuresti S.A., in calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitala, au depus pe 29 decembrie o plangere penala, dupa ce vineri si in ziua in curs au avut loc accesari ilegale ale echipamentelor, cu potentiale consecinte deosebit de grave, conform Agerpres.ro.

"Mai exact, s-a constatat ca au fost deschise dulapurile care contin automatele de dirijare dintr-o intersectie (desi acestea au sisteme de siguranta) si au fost introduse alte diagrame decat cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile rosu si verde ale semafoarelor si trecerilor de pietoni)", reiese din comunicat, mentionandu-se totodata ca daca echipele de interventie ale Companiei Municipale Management Trafic Bucuresti S.A. nu interveneau cu promptitudine, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave (de exemplu, semafoarele puteau afisa culoarea verde din toate directiile).

Conform sursei citate, dupa prima accesare a dispozitivului trecerii de pietoni din fata Policlinicii Titan, din data de 28 decembrie, situatia a fost remediata rapid iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusa varianta unei erori. Pe 29 decembrie a avut loc o noua accesare, in acelasi loc, iar semaforul trecerii de pietoni, in loc sa urmeze ciclul de culori rosu-verde, a ramas blocat pe culoarea galben intermitent.

"Mentionam faptul ca, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunostintele si echipamentele necesare pot sa acceseze automatele de dirijare si sa modifice diagramele", potrivit comunicatului.

In zona Policlinicii Titan exista mai multe camere de supraveghere si, in aceste momente, se lucreaza la identificarea persoanelor care au intervenit la echipamente.

"Atragem atentia ca asemenea actiuni sunt ilegale si pot avea consecinte deosebit de grave asupra circulatiei automobilelor si sigurantei pietonilor. Consideram ca, in cazul in care organele abilitate vor constata ca a fost vorba despre acte de sabotaj, tintele fiind Primaria Capitalei si companiile municipale, nicio miza nu poate justifica discreditarea unor institutii cu pretul unor vieti omenesti", potrivit sursei mentionate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri