Mare atentie la vocabularul pe care il folosesti pe Facebook. Un brailean este obligat de instanta sa plateasca o amenda de 1.000 de lei dupa ce a injurat pe reteaua de socializare. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 3 ianuarie.

Romania, tara europeana cu cei mai multi beneficiari de salariu minim. Cine lucreaza cu program intreg trebuie ferit de saracie. Salariul minim a fost gandit in acest scop. Unele state europene au realizat dezideratul mai bine, altele mai rau. Rezultatul este surprinzator. In Germania salariul minim pe economie este printre cele mai ridicate in Europa. Cine lucreaza cu program intreg si beneficiaza de salariul minim castiga lunar aproximativ 1500 de euro brut. Si salariul minim creste. Incepand cu acest an angajatorul trebuie sa-si plateasca angajatii cu cel putin 9,19 euro pe ora, cu 35 de centi mai mult decat pana acum. La o cercetare superficiala, Germania pare sa stea bine la nivel european. Pe locul intai se afla in acest clasament Marele Ducat Luxemburg, care asigura un salariu minim de aproximativ 2000 de euro lunar. Germania nu se apropie de aceasta valoare, dar este departe de tarile europene aflate in coada listei, scrie Deutsche Welle.

Presa belgiana: O Romanie corupta la carma Europei. Presa belgiana scrie ca ingrijorarile Comisiei Europene fata de presedintia semestriala a UE preluata de Romania sunt justificate. Printre argumentele invocate sunt obsesia pentru modificarile din justitie, proasta gestiune a fondurilor europene si discursul agresiv antieuropean dovedit de foarte multi oficiali romani. Agenda europeana este una mondiala, spune un politolog belgian, si nu are nimic de-a face cu salvarea coruptilor de inchisoare. Jean-Michel De Waele, profesor de stiinte politice: Guvernul roman este concentrat complet pe afacerile de coruptie din sanul guvernarii si incearca sa evite inchisoarea, pentru o parte dintre membrii sai. Este singurul lucru de care este interesat in prezent. Asadar, pot exista indoieli ca afacerile europene vor avea prioritate, in timp ce unele masuri de pe agenda Guvernului roman risca sa fie sanctionate de Comisia Europeana, scrie Digi24.

Gerul Bobotezei. Cat de frig va fi in weekend. Zilele urmatoare vor aduce temperaturi tot mai mici in toate regiunile, iar in weekend se vor inmulti si ninsorile. Joi, vremea se va raci simtitor in mare parte a tarii. Prin urmare, valorile termice vor pleca de la minus 4 grade in depresiunile intramontane si se vor opri la 5 grade in Lunca Dunarii. La inceput, va ninge in Transilvania si la munte, iar seara in sud si vest. Vantul va prinde putere in sud-est, dar si pe creste unde va fi viscol. In Capitala, va fi innorat si se vor inregistra cel mult 4 grade Celsius la orele pranzului. Spre seara vor fi posibile fulguieli, iar vantul va avea intensificari. Ninsori si maxime sub pragul inghetului vor fi in Bucuresti abia in a doua jumatate a weekendului. Pana atunci, soarele se va arata trecator, iar valorile termice se vor opri la 1 grad Celsius. Noaptea, in special in cartierele de la periferie, vor fi pana la minus 9 grade.

Tudor Simionov, romanul ucis la Londra, fusese canotor la Dinamo. S-a dus acolo pentru un master. Acesta lucra ca paznic la o locatie unde avea loc o petrecere exclusivista de Revelion. Un grup de infractori inarmati cu sabii si cutite a vrut sa intre inauntru. Tudor s-a batut cu noua dintre ei, dar unul, un tip de 26 de ani, l-a injunghiat direct in inima. Cazul sau seamana izbitor cu cel al handbalistului Marian Cozma. Si acesta jucase la Dinamo si plecase n strainatate, in Ungaria, la Veszprem. A fost injunghiat in inima, dupa un scandal intr-un bar, noteaza Libertatea.

Un brailean va plati 1.000 de lei amenda pentru ca a injurat pe Facebook. Amenda pentru ca a injurat pe Facebook! Un barbat din Braila va plati 1.000 de lei pentru ca in luna mai a anului trecut a jignit mai multe persoane pe reteaua sociala. In speranta ca va scapa a contestat amenda in instanta, dar fara succes. Judecatorii care l-au obligat sa o plateasca spun ca sanctiunea ar trebui sa il faca pe viitor sa isi corecteze "coinduita sociala". In apararea sa, barbatul a spus ca, de fapt, ar fi avut contul inchis in perioada in care este acuzat ca a scris cuvinte urate la adresa unor internauti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri