Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri, o atentionare de tip cod galben de ploi, lapovita si vant pentru jumatate din tara, care intra in vigoare joi la ora 04:00 si expira vineri la ora 14:00.

In acest interval se anunta ploi, lapovita si, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, ninsori si viscol in zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura, noteaza Ziare.com.

In zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura vor fi precipitatii abundente. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde si vantul va avea intensificari cu rafale de 60...80 km/h, viscolind si troienind zapada.

La altitudini mai joase, se anunta ploaie si lapovita, topind stratul de zapada.

Se asteapta ninsori local insemnate cantitativ, strat nou de zapada consistent, intensificari temporare ale vantului in cea mai mare parte a Moldovei si in zona Carpatilor Orientali.

Prognoza de vreme severa: ce...
Citeste si: Prognoza de vreme severa: Ce recomandari are ISU Bucuresti-Ilfov

In judetele Bacau, Neamt, Iasi, Suceava, Botosani si in zona Carpatilor Orientali vor fi perioade in care va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat nou de zapada consistent.

In judetele Vaslui si Vrancea vor fi precipitatii mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local si temporar vantul va avea intensificari cu viteze in general de 40...55 km/h si peste 70 km/h la munte, viscolind si spulberand zapada.

Meteorologii informeaza ca vor fi ploi insemnate cantitativ in nordul si vestul Olteniei si in nordul Munteniei; intensificari ale vantului si polei in centrul si nord-estul Munteniei si in sud-estul Moldovei.

Prognoza speciala pentru...
Citeste si: Prognoza speciala pentru Bucuresti: Vreme rece si ploi torentiale

Temporar va ploua in regiunile sudice si sud-estice, unde se vor acumula cantitati de apa cuprinse in general intre 10 si 25 l/mp.

In nordul si vestul Olteniei, precum si in nordul Munteniei acestea vor fi de 25...50 l/mp, determinand topirea stratului de zapada, in special in zona deluroasa a Olteniei.

In centrul si nord-estul Munteniei si in sud-estul Moldovei vor fi intensificari ale vantului cu rafale de 50...70 km/h si se va semnala polei.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Vremea va fi rece in Bucuresti in urmatoarele doua zile. De miercuri seara pana joi dimineata va ploua slab, dar vantul se va intensifica treptat, astfel ca dimineata va atinge la rafala viteze de 40 - 45 de kilometri pe ora, favorizand in unele cartiere formarea poleiului sau a ghetusului.

Avertizare ANM pentru...
Citeste si: Avertizare ANM pentru Bucuresti: vreme racoroasa si vant puternic

Incepand de joi dimineata pana vineri dimineata, vantul va continua sa fie puternic, cu viteze la rafala de 50 - 55 de kilometri pe ora, va ploua si temporar, mai ales la periferia orasului, probabilitatea de aparitie a poleiului sau a ghetusului va fi ridicata.

Vineri dimineata, vantul va deveni mai putin puternic si este posibil sa fie lapovita sau ninsoare. Pana vineri seara, vor mai fi precipitatii slabe, cel mai probabil sub forma de lapovita si ploaie, indeosebi dimineata, cand vor mai fi conditii de polei sau ghetus.

Temperatura aerului va creste usor si treptat de la valori in jurul a 0 grade dimineata spre 2 grade, in seara zilei de vineri.

Sursa foto: Koskins39 | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cod galben de ploi insemnate pentru 16 judete, pana duminica dimineata