Guvernul a aprobat proiectul de Hotarare privind stabilirea contingentului de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca in anul 2019, in crestere fata de anul trecut.

Documentul stabileste, pentru anul 2019, un contingent de 20.000 de lucratori nou - admisi pe piata fortei de munca din Romania, cu 5.000 mai multi fata de anul 2018, avand in vedere ca anul trecut Guvernul a fost nevoit sa suplimenteze cu 8.000 contingentul de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca din Romania. Masura de suplimentare a contingentului aprobat initial anul trecut a fost adoptata dupa ce s-a inregistrat o crestere cu peste 50% a numarului de avize de munca eliberate.

Decizia privind stabilirea contingentului din acest an la 20.000 de lucratori nou-admisi a fost luata avand in vedere potentialul de dezvoltare economica a Romaniei, necesitatea de a asigura forta de munca ceruta in unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperita de lucratorii romani, dar si pentru a preveni situatiile in care strainii lucreaza in Romania fara forme legale.

Masura adoptata de Guvern a tinut cont de datele comunicate de Inspectoratul General pentru Imigrari, conform carora in perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2018 au fost eliberate 6.519 avize, din care 4.299 pentru lucratori permanenti, 1.980 pentru lucratori detasati, 121 pentru lucratori inalt calificati, 90 pentru lucratori sezonieri, 25 pentru lucratori transfrontalieri si 4 pentru lucratori stagiari, dar si de datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, potrivit carora, in perioada ianuarie – august 2018, 63.819 de locuri de munca au fost declarate vacante, in mod repetat, de catre angajatori.
Contingentul de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca se stabileste anual prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Citeste si: Guvernul vrea sa aduca specialistii acasa si organizeaza bursa locurilor de munca pentru romanii din Italia

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri