Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 99, informeaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, este vorba de o femeie de 73 de ani din judetul Prahova, care a decedat sambata. Ea era confirmata cu virusul gripal tip A H1pdm09, avea conditii medicale preexistente si nu era vaccinata.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat vineri seara ca potrivit datelor Institutului National de Sanatate Publica (INSP) inca nu se poate vorbi despre un trend descrescator in evolutia gripei.

"Saptamana trecuta evolutia gripei a avut un trend crescator, cu o evolutie nationala. Din pacate, numarul deceselor a ajuns la 98, avand peste 3.000 de cazuri de gripa confirmate si peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului National de Sanatate Publica arata ca inca nu putem vorbi despre o descrestere sau un trend descrescator", a declarat Sorina Pintea la RTV.

Ea a reamintit ca au fost achizitionate inca 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate in grupele de risc.

INSP: Inca un deces din cauza...
Citeste si: INSP: Inca un deces din cauza gripei, numarul total a ajuns la 128


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
INSP: Numarul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 98