INSP: Numarul persoanelor care au decedat din cauza gripei a ajuns la 39

Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 39, potrivit ultimei informari a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Cea de-a 39-a persoana care a murit din cauza gripei este o femeie de 51 de ani din judetul Prahova, confirmata cu virus gripal de tip A. Aceasta avea conditii medicale preexistente si nu fusese vaccinata antigripal, conform Agerpres.ro.

Toate unitatile de invatamant preuniversitar din tara au fost inchise vineri, 25 ianuarie, din cauza numarului mare de cazuri de gripa, decizia fiind luata de Ministerul Educatiei la recomandarea Ministerului Sanatatii, dupa ce specialistii Institutului National de Sanatate Publica (INSP) au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic. Daca va urma si a treia saptamana cu caracter epidemic, in Romania va fi declarata epidemie de gripa, transmite Ministerul Sanatatii printr-un comunicat de presa.

“Vom continua sa supraveghem atent evolutia gripei in toata tara. Impreuna cu Ministerul Educatiei, vom continua triajul epidemiologic in unitatile de invatamant saptamana viitoare, odata cu realuarea activitatii in unitatile scolare. Recomand parintilor sa puna accent in continuare pe masurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor 4 zile libere sa evite expunerea copiilor in colectivitati”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Citeste si:
Testele antigen vor fi folosite în școli
Testele antigen vor fi...
Sursa foto: Subbotina Anna / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri