INSP: Inca un deces din cauza gripei, numarul total a ajuns la 128 de persoane

Inca o persoana a murit din cauza gripei, numarul celor decedati, in acest sezon, ajungand la 128 de persoane.

Potrivit ultimei informari facute publice sambata de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, persoana decedata era o femeie de 27 de ani, din judetul Prahova, confirmata cu virus gripal tip A, conform Agerpres.ro.

Ea avea conditii medicale preexistente si nu era vaccinata antigripal.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat la finalul saptamanii trecute ca potrivit datelor Institutului National de Sanatate Publica (INSP) inca nu se poate vorbi despre un trend descrescator in evolutia gripei.

"Saptamana trecuta evolutia gripei a avut un trend crescator, cu o evolutie nationala. Din pacate, numarul deceselor a ajuns la 98, avand peste 3.000 de cazuri de gripa confirmate si peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului National de Sanatate Publica arata ca inca nu putem vorbi despre o descrestere sau un trend descrescator", a declarat Sorina Pintea la RTV.

Citeste si:
Coronavirus: Ce înseamnă "suspect", "caz probabil" și "contact direct"
Coronavirus: Ce înseamnă...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Ea a reamintit ca au fost achizitionate inca 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate in grupele de risc.

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri