Directia de Sanatate Publica Bucuresti a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca toate probele exudat luate de la copiii din Colegiul National "Gheorghe Lazar", unde saptamana trecuta o eleva diagnosticata cu meningita meningococica fulminanta a murit, au rezultat negativ.

De asemenea, potrivit unei informari a Ministerului Sanatatii, transmisa luni AGERPRES, in weekend, la Institutul 'Matei Bals' s-au mai prezentat alti 18 copii carora le-au fost recoltate probe, iar aceste noi analize vor fi gata in cursul zilei de marti.

Cursurile au fost suspendate vineri la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Capitala pentru dezinfectie, dupa ce o eleva a liceului a murit. Eleva a fost diagnosticata cu meningita meningococica fulminanta.

Sorina Pintea: Nu e cazul sa existe panica in randul populatiei

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Botosani, ca nu este cazul ca populatia sa intre in panica dupa cazul de meningita meningococica soldat cu decesul elevei de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti, subliniind ca exista de la doua pana la cinci cazuri pe an din acest tip de meningita.

Pintea a declarat, vineri, la Botosani, ca acest caz este unul "nefericit", insa a precizat ca numarul imbolnavirilor cu meningita meningococica nu depaseste, la nivel national, cinci cazuri pe an.

Sorina Pintea: Am primit...
Citeste si: MS: Am primit sesizari de la pacienti pusi sa isi cumpere medicamente

"Este o boala provocata de o bacterie care, din pacate, poate sa duca la moarte intr-un timp destul de scurt. Este un caz nefericit. (...) Directia de Sanatate Publica a intervenit imediat in focar cu masuri de profilaxie cu antibiotice pentru elevii din doua clase si profesorii care au intrat in contact cu aceasta eleva. Mentionez ca aceasta bacterie se transmite prin aer, iar specialistii spun ca dezinfectia si aerul, aerisirea, omoara imediat aceasta bacterie. Prin urmare, eu nu cred ca este cazul sa existe panica in randul populatiei. Exista de la doua pana la cinci cazuri pe an din acest tip de meningita, asa ca nu putem vorbi de o vaccinare obligatorie sau vaccinare cuprinsa in Programul national de vaccinare a Romaniei", a afirmat ministrul Sanatatii.

Sorina Pintea sustine ca in momentul de fata in Romania nu exista un vaccin impotriva unei astfel de bacterii. Ea sustine ca o compania internationala a depus, la inceputul lunii ianuarie, o solicitare pentru aducerea in Romania a unui vaccin impotriva meningitei meningococice.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Sorina Pintea explica haosul de la serviciile de garda din spitale