Cele mai multe accidente din Capitala se produc martea, dupa ora 16:00, iar printre zonele critice se numara Soseaua Berceni, bulevardul Iuliu Maniu si Calea Dorobantilor, potrivit informatiilor Brigazii Rutiere, citate de Hotnews.ro.

In primele trei luni ale anului 2019, in Capitala au fost inregistrate 135 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 16 persoane, ranirea grava a 126 de persoane si ranirea usoara a 25 de persoane.

Principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere au fost traversarea neregulamentara, neacordarea de prioritate pietonilor si neacordarea de prioritate celorlalte masini.

De asemenea, in aceeasi perioada, ca urmare a neregulilor depistate in trafic, politistii rutieri au retinut aproximativ 7.000 de permise de conducere si au aplicat peste 45.000 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe dintre acestea fiind pentru neacordarea de prioritate pietonilor, nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric si depasirea regimului legal de viteza cu peste 50 km/h.

“Au fost inregistrate 148 de dosare penale si aplicate 227 sanctiuni contraventionale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice", mai arata Brigada Rutiera.

Bucuresti, Cluj, Iasi,...
Citeste si: Orasele care pun la cale transportul electric in 2019

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Zbor de pe Otopeni, amanat pentru ca a fost furata o piesa din avion