Prognoza de vreme severa: ce recomandari are ISU Bucuresti-Ilfov pentru populatie

ISU Bucuresti - Ilfov sfatuieste populatia sa stea in case si sa isi intrerupa activitatile in aer liber din urmatoare perioada, avand in vedere prognoza de vreme severa emisa de ANM.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rea, cu ploi torentiale, vijelii, grindina si temperaturi scazute, valabila in cea mai mare parte a tarii, incepand de duminica dupa amiaza pana miercuri dimineata.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 5 mai, ora 15:00 - 8 mai, ora 9:00, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 - 25 l/mp si izolat 40 - 60 l/mp.

Ca urmare a prognozei emise de ANM, ISU Bucuresti-Ilfov recomanda urmatoarele:

Citeste si:
eMag anunță înființarea unui parc industrial în Județul Ilfov
eMag a anunțat înființarea...
  • Intrerupeti activitatile in aer liber;
  • Adapostiti-va in locuinte sau in alte spatii care prezinta siguranta;
  • Evitati expunerea in apropierea copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
  • Nu atingeti stalpi si fire de electricitate.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis duminica o prognoza speciala pentru municipiul Bucuresti, avertizand ca vremea se va raci semnificativ in urmatoarele zile, iar instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse cu caracter torential, vijelii si grindina.

"Din dupa-amiaza zilei de duminica, 5 mai, si pana in dimineata zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferica va fi temporar accentuat si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantitati de apa insemnate, 15 - 25 l/mp si izolat, posibil, peste 30- 35 l/mp", se arata in prognoza ANM.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri