Dupa ce in presa au aparut informatii privind modificarea pachetului de servicii medicale de baza pentru asigurati, ministrul Pintea vine cu completari pe acest subiect si explica in ce consta aceste schimbari.

​Accesul pacientilor la pachetul de servicii medicale de baza nu va fi limitat, acesta urmand sa fie modificat in sensul introducerii de noi servicii, a declarat ministrul Sanatatii.

„Vom discuta despre modificarile pachetului de servicii de baza, dar nu in sensul micsorarii lui, ci exista posibilitatea unor servicii noi (...) In functie de numarul de pacienti care se adreseaza anumitor patologii, de exemplu cresterea numarului zilelor de recuperare pentru anumite patologii, pentru recuperarea neurologica sau pentru recuperarea celor arsi”, a tinut sa precizeze Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, pentru Digi24.

Este "in regula" ca asiguratii sa astepte 3 luni pentru un RMN. Pintea: Suntem un sistem social

„Suntem un sistem de asigurari sociale pe sanatate. Este normal ca fondurile sa fie limitate in anumite perioade ale lunii, dar functioneaza institutia programarii. Ai acces in limita fondurilor pe care funizarea de servicii medicale le primeste de la CAS, pe baza anumitor criterii. Depinde de nivelul de dotare a fiecarui laborator”, a completat ministrul.

In situatia in care o persoana are nevoie de o investigatie de tip RMN, in Romania dureaza in jur de trei luni de zile pentru a avea acces la acea investigatie. Sorina Pintea comenteaza acest aspect.

Citeste si:
Sorina Pintea nu scapă de controlul judiciar
Curtea de Apel a întors...

„Suntem 5 milioane care contribuim pentru 17 milioane. Investigatiile de inalta performanta se pot face si in urgenta. Accesul din acest punct de vedere este in regula. Trebuie corectata transparenta in programare. Ar fi simplu pentru cel care face programarea sa fie sigur ca luna urmatoare, sau peste doua saptamani, va beneficia de investigatie. Ministerul Sanatatii a impus niste legi si acum verifica daca se aplica”, a conchis Sorina Pintea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Politiștii au dat amenzi de 120.000 lei pentru nerespectarea stării de alertă
Setari Cookie-uri