Dorina Rusu (CNA) acuza Guvernul si reprezentantii PSD din Consiliu ca boicoteaza referendumul pe Justitie si nu-l fac vizibil

Dorina Rusu, reprezentanta presedintelui Klaus Iohannis in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a declarat ca a incercat in mai multe randuri sa impuna pe ordinea de zi regulamentul de campanie pentru referendum, insa majoritatea PSD i-a respins solicitarile, potrivit Europa Libera.

Dorina Rusu a declarat ca absenta reglementarilor in privinta campaniei pentru referendum „se inscrie in dorinta majoritatii PSD de a boicota si de a face invizibil referendumul pe Justitie”.

Dorina Rusu a explicat ca presedinta CNA, Monica Gubernat, a respins solicitarile sale de a fi adoptat un regulament cu normele de campanie electorala pentru referendum si de a fi introdus acest subiect pe ordinea de zi a discutiilor. „Nici nu au ajuns sa fie supuse la vot solicitarile noastre”, a spus Dorina Rusu, referindu-se la cei trei membri care nu fac parte din majoritatea fidela PSD.

Dorina Rusu a acuzat si Guvernul de boicotare a referendumului pe Justitie, solicitat de seful statului. Ea spune ca in reglementarile Guvernului privind organizarea referendumului nu a mai fost trecut un termen pana la care CNA sa emita regulile de campanie in audiovizual. Rusu a aratat ca si la sedinta de marti va solicita din nou redactarea unui regulament, in conditiile in care campania electorala se incheie vineri seara.

Pe de alta parte, Rusu a mai declarat ca, si in absenta unui regulament al CNA, televiziunile ar fi putut organiza dezbateri pe aceasta tema, pentru ca nu exista nicaieri o interdictie in acest sens.

Citeste si:
Membru CNA, autosesizare in legatura cu afirmatii facute la Antena 3
Membru CNA, autosesizare in...

Presedintele Iohannis a numit doua reprezentante in CNA, iar PNL, unul singur. USR nu are membri in consiliu. Opt din cei 11 membri ai CNA sunt numiti de actuala coalitie guvernamentala, inclusiv presedinta in exercitiu a Consiliului, Monica Gubernat.

Ce spune Administratia Prezidentiala

Administratia Prezidentiala a cerut vineri Consiliului National al Audiovizualului sa emita decizia privind normele si regulile de reflectare a campaniei pentru referendumul national din 26 mai, dar si o recomandare de difuzare a unui spot audio-video realizat de Presedintie.

"Administratia Prezidentiala a solicitat vineri, 17 mai, in numele Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, Consiliului National al Audiovizualului sa isi respecte propria lege de functionare si sa emita decizia privind normele si regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Desi Legea audiovizualului 504/2002 prevede clar ca CNA este autorizat sa emita 'normele si regulile de reflectare a desfasurarii campaniilor electorale si a celor pentru referendum', Consiliul nu si-a respectat aceasta obligatie legala, desi intram in ultima saptamana de campanie pentru referendum", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si:
Guvernul a majorat ajutoarele pentru încălzire
Guvernul a majorat ajutoarele...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri