Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului, s-a autosesizat dupa ce Liviu Dragnea a cerut ca jurnalistul Dan Tapalaga sa fie "verificat" pentru ca a publicat informatii despre memorandumul guvernamental secret privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Ziare.com.

"Intr-o emisiune TV, domnul Liviu Dragnea, al treilea om in stat, a amenintat un jurnalist, pentru ca a publicat informatii despre un memorandum adoptat de Guvern.

E grav ca domnul Dragnea pare ca nu stie ce inseamna libertatea de exprimare si confidentialitatea surselor, dar la fel de grav este ca, atunci cand al treilea om in stat ameninta un jurnalist, moderatorul emisiunii nu reactioneaza in niciun fel", a transmis Dorina Rusu, intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Dorina Rusu va cere monitorizarea acelui fragment din emisiunea in care a fost prezent presedintele PSD la Romania TV, "pentru ca, daca un om politic are imunitate pentru declaratiile pe care le face, un moderator trebuie sa isi respecte statutul de jurnalist si legislatia audiovizualului".

Dorina Rusu isi incheie comunicatul ironizand declaratia Vioricai Dancila de luni, care a spus ca "orice om ii e teama de o plangere penala".

"Concluzia este trista. Ca sa parafrazez un clasic, in zilele acestea, orice ziarist ii este frica pentru libertatea lui daca ataca guvernul PSD, in schimb, cei care sustin guvernul, renunta singuri la libertatea lor", a scris Rusu.

Scandalul Dragnea-Tapalaga

Intr-o emisiune de la Romania TV Liviu Dragnea a transmis ca Dan Tapalaga ar trebui verificat de autoritati, dupa ce a relatat despre memorandum.

Acesta a fost intrebat daca cineva va sesiza autoritatile in acest caz. "Sesizez eu acum. Vorbim de un document confidential. Cine din Guvern i-a dat documentul? Eu nu-l aveam. Cum a ajuns la domnul Tapalaga? Avea acces? Sa vedem, incepe cineva investigatie? Bineinteles ca nu", a spus liderul PSD.

In realitate, site-ul G4Media a publicat sub semnatura lui Cristian Pantazi articolul referitor la intentia Guvernului, nu sub cea a lui Tapalaga. Dupa declaratia liderului PSD, Pantazi si Tapalaga au reactionat transmitand ca "amenintarile domnului Liviu Dragnea reprezinta un atac grav la libertatea presei si o incercare de intimidare a jurnalistilor independenti".

Amintim ca, la inceputul lunii mai, Dragnea sustinea ca nu a vazut memorandumul privind mutarea ambasadei la Ierusalim, ci a aflat de el din presa, chiar daca a vorbit public despre el intr-o emisiune la Antena3.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri