"Intr-o emisiune TV, domnul Liviu Dragnea, al treilea om in stat, a amenintat un jurnalist, pentru ca a publicat informatii despre un memorandum adoptat de Guvern.

E grav ca domnul Dragnea pare ca nu stie ce inseamna libertatea de exprimare si confidentialitatea surselor, dar la fel de grav este ca, atunci cand al treilea om in stat ameninta un jurnalist, moderatorul emisiunii nu reactioneaza in niciun fel", a transmis Dorina Rusu, intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Dorina Rusu va cere monitorizarea acelui fragment din emisiunea in care a fost prezent presedintele PSD la Romania TV, "pentru ca, daca un om politic are imunitate pentru declaratiile pe care le face, un moderator trebuie sa isi respecte statutul de jurnalist si legislatia audiovizualului".

Dorina Rusu isi incheie comunicatul ironizand declaratia Vioricai Dancila de luni, care a spus ca "orice om ii e teama de o plangere penala".

Jean-Claude Juncker revine la...
Citeste si: Juncker, intalniri cu Iohannis, Dragnea si Tariceanu la Bucuresti

"Concluzia este trista. Ca sa parafrazez un clasic, in zilele acestea, orice ziarist ii este frica pentru libertatea lui daca ataca guvernul PSD, in schimb, cei care sustin guvernul, renunta singuri la libertatea lor", a scris Rusu.

Scandalul Dragnea-Tapalaga

Intr-o emisiune de la Romania TV Liviu Dragnea a transmis ca Dan Tapalaga ar trebui verificat de autoritati, dupa ce a relatat despre memorandum.

Acesta a fost intrebat daca cineva va sesiza autoritatile in acest caz. "Sesizez eu acum. Vorbim de un document confidential. Cine din Guvern i-a dat documentul? Eu nu-l aveam. Cum a ajuns la domnul Tapalaga? Avea acces? Sa vedem, incepe cineva investigatie? Bineinteles ca nu", a spus liderul PSD.

In realitate, site-ul G4Media a publicat sub semnatura lui Cristian Pantazi articolul referitor la intentia Guvernului, nu sub cea a lui Tapalaga. Dupa declaratia liderului PSD, Pantazi si Tapalaga au reactionat transmitand ca "amenintarile domnului Liviu Dragnea reprezinta un atac grav la libertatea presei si o incercare de intimidare a jurnalistilor independenti".

Tudorel Toader anunta...
Citeste si: "Masuri reparatorii" pentru cei care nu pot ataca completurile de 5

Amintim ca, la inceputul lunii mai, Dragnea sustinea ca nu a vazut memorandumul privind mutarea ambasadei la Ierusalim, ci a aflat de el din presa, chiar daca a vorbit public despre el intr-o emisiune la Antena3.

Sursa foto: Agerpres Foto