Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a publicat, luni, o statistica privind importul de mazare din Uniunea Europeana, in contextul in care Politia Romana a demarat formalitatile pentru aducerea lui Radu Mazare din Madagascar.

"In 2018, Uniunea Europeana a importat 179.000 de kilograme de mazare din Republica Madagascar, cu o valoare totala de peste 800.000 de euro", a scris Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, pe Facebook.

Radu Mazare se afla in custodia Politiei Romane, a anuntat, luni, Centrul de Informare si Relatii Publice al Inspectoratului General al Politiei Romane. "La nivelul Politiei Romane s-a constituit o escorta, care s-a deplasat in Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmarite international, intoarcerea pe teritoriul Romaniei urmand a avea loc in cursul acestei zile (luni n.r.)", potrivit sursei citate.

Autoritatile din Republica Madagascar au informat, pe 14 mai, ca au admis extradarea lui Mazare.

Radu Mazare a plecat in Madagascar de mai mult de un an, iar acolo a facut demersuri pentru obtinerea azilului.

Dacian Ciolos a fost ales...
Citeste si: Dacian Ciolos este noul presedinte al Renew Europe

Fostul edil are multiple condamnari in Romania, multe nedefinitive. Pedeapsa definitiva care a atras cu sine si mandatul international de cautare este cea pronuntata in 8 februarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie, cand Radu Mazare a fost condamnat la noua ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Comisar European: Romania ar fi putut avea spitale, daca era vointa