Primaria Municipiului Bucuresti a avut o prima reactie cu privire la situatia de la Spitalul Filantropia, cand alegerea Alexandrei Dobre in functia de presedinte al Consiliului de Administratiei ar fi determinat o revolta a angajatilor spitalului.

Primaria Capitalei sustine ca Alexandra Dobre a fost propusa ca reprezentant in Consiliul de Administratie al Spitalului Filantropia avandu-se in vedere experienta sa manageriala, iar primarul general nu are atributii in numirea presedintelui Consiliului de Administratie. De asemenea, Primaria Capitalei cere rectificarea "dezinformarilor", amenintand ca "in caz contrar urmeaza sa fie actionati in instanta toti cei care continua sa promoveze astfel de informatii eronate".

"Potrivit legislatiei in vigoare, primarul General nu are atributii privind numirea presedintelui Consiliului de Administratie in cadrul spitalelor pe care le are in administrare. Astfel, potrivit Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, consiliile de administratie sunt formate din 5-8 membri, reprezentanti ai unor institutii cu atributii in domeniu, printre care: un reprezentant al Ministerului Sanatatii sau Directiei de Sanatate Publica, 2 membri ai Administratiei Spitalelor, un reprezentant al Universitatii de Medicina si Farmacie si un singur reprezentant, numit de Primarul sau Presedintele Consiliului Judetean. Ulterior, membrii Consiliului de administratie isi aleg singuri, prin vot, presedintele de sedinta, care conduce sedintele consiliului, pe o perioada de 6 luni", precizeaza Primaria Capitalei, intr-un comunicat de presa, scrie Hotnews.

"Pentru corecta informare a opiniei publice", Primaria Capitalei cere rectificarea "dezinformarilor", amenintand ca "in caz contrar urmeaza sa fie actionati in instanta toti cei care continua sa promoveze astfel de informatii eronate".

De asemenea, reprezentantii Primariei Capitalei mai sustin ca la propunerea Alexandrei Dobre ca reprezentant in Consiliul de Administratie s-a avut in vedere experienta manageriala a acesteia. Acestia mai arata, referitor la sumele castigate de membrii consiliilor de administratie, ca este vorba de 1% din indemnizatia managerului spitalului, adica intre 80-150 lei si ca, in acest caz particular, Alexandra Dobre a renuntat in scris la orice plata pentru activitatea din consiliile de administratie.

Citeste si:
Firea asigura: Nu veti ramane fara apa calda si caldura
Firea asigura: Nu veti ramane...

Ziarul Libertatea a dezvaluit cazul de la Spitalul Filantropia, unde Alexandra Dobre, in varsta de 26 de ani, fosta consiliera personala a lui Gabriel Oprea si Nicolae Ontanu, fara nicio experienta in sanatate, a fost aleasa in functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Potrivit sursei citate, alegerea Alexandrei Dobre in aceasta functie ar fi determinat o revolta a angajatilor spitalului.

Marti, nemltumirea medicilor si asistentelor a rabufnit si oameni au iesit pe holuri si au cerut clarificarea situatiei. Totodata, directorul medical al spitalului, Anca Simionescu, si-a dat demisia dupa doar trei ore de la numirea in functie.

La 26 de ani, fosta consiliera a lui Nicolae Ontanu si a lui Gabriel Oprea, Alexandra Dobre, ocupa 4 pozitii in institutiile subordonate Primariei si Consiliului General: director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti; membru in CA de la Spitalul de Copii Gomoiu; presedintele CA de la Spitalul Filantropia; membru in CA la Societatea Service Ciclop SA, firma detinuta de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In trecut, ea a fost director general al Centrului Cultural Nicolae Balcescu, din subordinea Primariei Sectorului 4 (2016-2018) si consilier personal pentru doi ministri: Elisabeta Lipa (MTS, 2016) si Gabriel Oprea (MAI, 2014-2015), pe cand avea 21 de ani.

Spitalul Filantropia din Capitala este cea mai mare si mai performanta maternitate din sudul tarii, 5.200 de femei nascand aici in anul 2018.

Citeste si:
Firea se lauda si critica, simultan: Nu s-a investit in termoficare
Firea se lauda si critica,...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Proiect: Exceptarea motocicletelor de la aplicarea regulamentului PMB