ANM a emis o atentionare cod galben de furtuni pentru aproape toata tara. De la ora 12:00, pana la ora 23:00 sunt anuntate ploi torentiale, vijelii si grindina.

ANM a emis, miercuri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi pentru Bucuresti si 37 de judete, valabila de la ora 12.00 pana la ora 23.00.

Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp, scrie Digi24.ro.

Disconfortul termic se va mentine ridicat in orele amiezii, cu precadere in zonele de campie, iar local indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati.

Vremea in tara. Vezi care sunt judetele sub cod galben de furtuni

Incepand cu ora 12.00, judetele Satu Mare, Maramures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Harghita, Mures, Brasov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin, Hunedoara, Prahova, Dambovita, Arges, Buzau, Valcea, Mehedinti, Gorj, Suceava, Neamt, Botosani, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Ialomita, Constanta, Ilfov, Calarasi si Bucurestiul intra sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi.

In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei si local in Oltenia si Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp.

Prognoza speciala pentru Capitala

In ceea ce priveste Capitala, vremea se va mentine calduroasa, insa incepand cu orele amiezii creste probabilitatea pentru instabilitate atmosferica, respectiv ploi torentiale, frecvente descarcari electrice,vijelii si grindina.

Potrivit prognozei speciale pentru Capitala, emisa de ANM, miercuri vremea se va mentine calduroasa, iar disconfortul termic ridicat. Temperatura maxima va fi in jur de 31 de grade, iar cea minima de 18…20 de grade.

Incepand cu orele amiezii va creste probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice, respectiv innorari temporar accentuate, averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si posibile caderi de grindina.

Joi, vremea calduroasa va persista, iar disconfortul termic, indeosebi dupa-amiaza, va fi ridicat.

Cu o probabilitate mai mare spre seara, vor fi perioade in care temporar innorarile vor fi accentuate si se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor putea lua aspect de vijelie si posibil caderi de grindina.

Maxima termica va fi de 31...32 de grade, iar minima de 18...20 de grade.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri