Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania (FSDPR) solicita Sectiei speciale de investigare a magistratilor cercetarea sub toate aspectele a modului in care s-a hotarat adoptia fetitei de opt ani din Baia de Arama, precum si a modului de punere in aplicare a hotararii si informarea in regim de urgenta a cetatenilor Romaniei, cu rezultatele cercetarii, noteaza Agerpres.

Intr-un comunicat remis duminica AGERPRES, FSDPR afirma ca va propune sefului Politiei Romane proceduri de interventie a politistilor pentru ca - acolo unde intervine politia - apararea copiilor si drepturile lor sa fie garantate.

"Avand in vedere evenimentul produs in Baia de Arama (Mehedinti) unde un copil de 8 ani a fost ridicat din casa de un procuror, Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania (FSDPR) aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele: vom propune sefului Politiei Romane proceduri de interventie a politistilor pentru ca - acolo unde intervine politia - apararea copiilor si drepturile lor sa fie garantate. Totodata, solicitam imperativ Sectiei speciale de investigare a magistratilor cercetarea sub toate aspectele a modului in care s-a hotarat adoptia - judecator, procuror, orice alta persoana din domeniul justitiei implicata in acest caz - precum si a modului de punere in aplicare a hotararii si informarea in regim de urgenta a cetatenilor Romaniei, cu rezultatele cercetarii", se spune in comunicatul semnat de comisarul-sef de politie Christian Ciocan, director de comunicare si purtator de cuvant al FSDPR.

O fetita de 8 ani din Baia de Arama a fost data in adoptie unui cuplu din SUA, cu cetatenie romana. Ea locuia impreuna cu asistenta maternala, care a avut grija de fetita in ultimii sapte ani.

Potrivit presei locale, asistentei maternale i s-a desfacut contractul de munca, iar autoritatile au considerat ca fata sta ilegal la domiciliul acesteia. In imaginile inregistrate de sotul femeii, apare fetita de 8 ani, care plange si se zbate pentru a ramane alaturi de asistenta maternala, careia ii spune 'mama'.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti mentioneaza intr-un comunicat de presa ca nu au fost informati cu privire la operatiunea de preluare a minorei desfasurata vineri la familia din Baia de Arama si nici nu a fost solicitata prezenta vreunui reprezentant al institutiei in cadrul acestei operatiuni.

Pe de alta parte, reprezentantii Politiei au informat ca numarul politistilor care au participat la misiunea de dare spre adoptie a fetitei de 8 ani din Baia de Arama a fost stabilit dupa o analiza realizata anterior, care a avut in vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot sa apara pe fondul unui impact emotional puternic.

Potrivit sursei citate, politistii IPJ Mehedinti au fost delegati de procurorul de caz sa puna in executare un mandat de perchezitie intr-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova.

"Perchezitia a avut loc intr-o locatie unde se afla un minor care a fost dat spre adoptie prin hotarare judecatoreasca definitiva", a informat IGPR.

Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri