Asociatia care a organizat o tabara pentru copii in Tokyo a fost sanctionata de catre Ministerul Turismului cu suma de 50.000 de lei. ONG-ul a mai fost sanctionat, in anul 2017, cu suma de 30.000 de lei pentru ca desfasura activitati specifice unei agentii de turism fara a detine, insa, licenta de turism.

Ministerul Turismului a instiintat Inspectoratul de Politie Judetean Gorj cu privire la rezultatele actiunilor de control care au avut loc la cele doua sedii ale Asociatiei Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Inspectorii de control din cadrul Ministerului Turismului pastreaza legatura cu reprezentantii IPJ Gorj pentru a pune la dispozitie toate documentele necesare in vederea solutionarii rapide a acestui caz.

ONG-ul nu a depus, pana in prezent, la Ministerul Turismului, actele necesare obtinerii unei licente de turism, pentru activitatea desfasurata, conform legislatiei in vigoare.

In cazul in care turistii constata ca legislatia nu este respectata, Ministerul Turismului ii indruma pe acestia sa depuna sesizari pentru a fi luate la timp masurile necesare.

Ministerul Turismului recomanda tuturor cetatenilor ca, inainte de contractarea unui pachet de servicii turistice, sa verifice pe site-ul institutiei daca operatorul economic este licentiat, dar mai ales sa verifice daca pachetul de calatorie este garantat 100%, conform prevederilor OG 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate.

Citeste si:
Guvernul finanteaza constructia unui port turistic in Calarasi
Guvernul finanteaza...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Primul oras din Romania promovat intr-o tara musulmana