Procurorii DNA cer procurorului general interimar al Romaniei sa transmita Senatului o cerere de ridicare a imunitatii fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, pe care il suspecteaza de posibile fapte de coruptie legate de modalitatea in care ar fi angajat o consiliera in perioada mandatului sau, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ancheta are la baza o plangere legata de felul in care respectiva consiliera ar fi fost angajata, scrie Agerpres.

DNA a transmis, joi, un comunicat de presa in care arata ca procurorii DNA "desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte asimilate infractiunilor de coruptie privind imprejurarea ca un membru al guvernului a facut demersuri pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni, fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului".

In comunicat se arata ca "in perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul (care in prezent nu mai ocupa functia de ministru), desi cunostea ca persoana angajata in functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu si nu a prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului, ar fi atestat in mod nereal prezenta acesteia la locul de munca prin semnarea foilor colective de prezenta si nu a luat masuri pentru sanctionarea disciplinara".

Astfel, arata procurorii, consiliera ministrului de la acea data ar fi obtinut drepturi salariale care nu i se cuveneau in cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Citeste si:
Fostii sefi ai Academiei de Politie, trimisi in judecata de DNA
Fosta conducere a Academiei...

In ceea ce il priveste pe demnitar, actualmente senator, in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, efectuarea urmaririi penale pentru infractiunile de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual, ambele in forma continuata, este conditionata de obtinerea unui aviz din partea Senatului. In acest sens, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al PICCJ documentele necesare in vederea sesizarii Senatului care urmeaza a decide.

Avizul solicitat pentru senator in cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea urmaririi penale si pentru a-i oferi acestuia posibilitatea sa isi formuleze apararile intr-un cadru procesual legal, mai arata DNA.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Comisia juridica nu lasa procurorii sa inceapa urmarirea lui Bodog