Politistii au efectuat timp de o luna, la nivelul intregii tari, controale la salile si incintele de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc si, urma neregulilor constatate, au aplicat 653 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste un milion de lei, informeaza duminica Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Organizarea si realizarea pazei si protectiei bunurilor, verificarea sistemelor tehnice de protectie si de alarmare impotriva efractiei, dar si respectarea cerintelor minimale de securitate au fost doar cateva dintre obiectivele planului de actiune organizat de Politia Romana, arata IGPR, conform Agerpres.ro.

Astfel, politistii de ordine publica au verificat 5.281 de unitati cu acest profil din intreaga tara si au descoperit ca 69% dintre acestea sunt neasigurate cu paza umana.

In plus, 437 de obiective nu depoziteaza valorile monetare sau de alta natura in seifuri certificate, cu rezistenta ridicata in cazul efractiilor, conform instructiunilor legale.

De asemenea, in lipsa pazei fizice permanente, 8% dintre salile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare impotriva efractiei la un dispecerat de monitorizare a alarmelor si interventie.

Citeste si:
Atentie soferi: A fost aprobata legea privind telefonul mobil la volan
Guvernul a adoptat proiectul...

La 77 dintre unitatile verificate, politistii au constatat ca sistemele electronice erau nefunctionale si, totodata, in 72 dintre cazuri, echipajele dispeceratelor de monitorizare nu au respectat timpii de interventie.

La finalul verificarilor, a reiesit faptul ca 4% dintre salile de jocuri de noroc nu asigura stocarea imaginilor pentru 20 de zile, iar la 2% dintre obiectivele controlate, imaginile inregistrate nu au calitatea necesara pentru recunoasterea persoanelor, arata sursa citata.

In cadrul actiunii, politistii au aplicat 653 de sanctiuni contraventionale (562 conducatorilor de obiective si 91 prestatorilor de servicii), conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si H.G. 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003.

Citeste si:
Persoanele fizice nu pot fi amendate conform GDPR
Persoanele fizice nu pot fi...

Sursa foto: Igor_Koptilin / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Peste 1.000 de autovehicule, depistate ca transportau persoane ilegal