Echipa Romaniei, prezenta la a 30-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie a obtinut trei premii: o medalie de argint si doua medalii de bronz. La competitie au participat 300 de elevi, din 78 de tari.

Astfel, Romeo - Sebastian Pintilie (Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Bacau) este laureatul cu argint, iar medaliatii cu bronz si in competitia de anul trecut, Silvia Alda (Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara) si Magdy Mekdad (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti) au reeditat aceste rezultate. Din echipa Romaniei a facut parte si Razvan Andrei Covache - Busuioc, elev la Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

La editia 2019 au fost prezenti peste 300 de elevi, din 78 de tari. Concursul a constat in patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatica, neurobiologie, anatomie, ecologie si genetica moleculara) si doua probe teoretice.

Olimpiada Internationala de Biologie s-a desfasurat prima oara in iulie 1990 (Olomouc), Romania participand din 1997, cu performante notabile in fiecare an.

Citeste si:
Romanii, medaliati cu aur la International Mathematical Competition
Premii pentru studentii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
PREMIERA: prima medalie de aur la Olimpiada Internationala de Biologie