Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural acorda o jumatate de milion de dolari fundatiei Mihai Eminescu Trust pentru restaurarea bisericii fortificate medievale din satul Alma Vii, judetul Sibiu.

"Ambasada SUA este incantata sa anunte ca ambasadorul Hans Klemm doneaza 500.000 de dolari fundatiei Mihai Eminescu Trust ca parte a programului special al Departamentului de Stat "Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural". Aceasta este cea mai substantiala finantare AFCP din lume acordata anul acesta de catre Departamentul de Stat. Fondurile sunt destinate sprijinirii restaurarii bisericii fortificate medievale din satul Alma Vii, judetul Sibiu, sub indrumarea fundatiei Mihai Eminescu Trust, un ONG care lucreaza de aproape 20 de ani la restaurarea cladirilor de importanta istorica si la revitalizarea satelor din regiune", a transmis Ambasada SUA la Bucuresti, printr-un comunicat.

Ambasadorul Hans Klemm a declarat ca acesti bani reprezinta "o investitie" in comunitatea din satul sibian. "Acest proiect nu vizeaza doar o cladire, ci este o investitie in comunitatea din Alma Vii. Aceasta competitie (AFCP) are loc anual, iar anul acesta, in 2019, dintre toate propunerile venite din partea tuturor ambasadorilor si ambasadelor SUA din intreaga lume, proiectul de restaurare a bisericii de aici, din Alma Vii, a obtinut cea mai mare finantare. Felicitari! Sper ca finantarea va constitui o contributie semnificativa la lucrarile necesare la biserica, insa va fi nevoie de dumneavoastra, de comunitate, pentru a asigura un succes de durata al tuturor acestor proiecte", a spus ambasadorul Hans Klemm.

Reprezentanta fundatiei Mihai Eminescu Trust, Caroline Fernolend, a afirmat ca se bazeaza foarte mult pe parteneriate. "Pentru noi, Fundatia Mihai Eminescu Trust, parteneriatul este cuvantul de baza, caci noi credem foarte mult in parteneriat. Aici, la Alma Vii, exista un parteneriat puternic intre comunitatea frumoasa care exista aici, primarie, scoala, Biserica Evanghelica, Ministerul Culturii si acum, un nou partener puternic, Ambasada Statelor Unite ale Americii. Si toti impreuna facem acest lucru minunat", a precizat Caroline Fernolend.

Initiatorii proiectului de restaurare estimeaza ca lucrarile vor dura patru ani.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri