Primaria Capitalei vrea sa reabiliteze parcul Gradina Cismigiu, urmand sa investeasca aproape 47 de milioane de lei (10 milioane de euro) in trei ani, potrivit unui proiect de hotarare care ar urma sa fie aprobat pe 31 iulie.

Valoarea totala a lucrarilor este de 46,8 milioane de lei, iar durata de realizare este de 36 de luni.

Terenul este in proprietatea statului roman si este administrat de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti. Gradina Cismigiu are statutul de monument istoric.

Obiectivele generale de interventie, propuse in documentatie:

  • refunctionalizarea modului de utilizare al parcului cu prezervarea si punerea in valoare a compozitiilor parcului cum ar fi: ansamblul Cetatii, ansamblul Movilei, ansamblul terasei trandafirilor, ansamblul Rondului Roman cu terasele de meditatie;
  • revitalizarea peisagera a parcului prin aplicarea unor masuri eficiente si stiintifice de inlocuiri, toaletari, plantari, cu punerea in valoare reciproca atat a vegetatiei, cat si a ansamblurilor construite si a oglinzii de apa;
  • conservarea si punerea in valoare a tuturor elementelor si pieselor istorice inventariate;
  • conservarea si protejarea speciilor si exemplarelor deosebite de vegetatie si arbori;

Proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie pentru obiectivul de investitii “Reabilitarea peisagistica a parcului istoric Gradina Cismigiu” ar urma sa fie discutat pe 31 iulie 2019.

Citeste si:
Firea: Ma voi vedea la tribunal cu cei care zic ca distrug Cismigiul!
Procesomana Firea ameninta ca...

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Investitie de 750.000 de euro in startup-ul romanesc Bunnyshell