La un an de la violentele din 10 august 2018, numai 18 huligani au fost identificati si deferiti Justitiei. In schimb, niciunul dintre jandarmii violenti cu protestatarii pasnici nu a fost inculpat. Nici macar sefii lor de la conducerea Jandarmeriei, scrie G4Media.

Coloneii Ionut Sindile si Sebastian Cucos au fost dati jos recent de la conducerea Jandarmeriei (Cucos a fost mutat la sefia Jandarmeriei Capitalei). Ei si comandantul operatiunii din Piata Victoriei, maiorul Laurentiu Cazan, au fost pusi sub urmarire penala de Parchetul militar pentru abuz in serviciu, dar nu au fost inculpati. Diferenta este majora. In caz de inculpare, ei ar fi suspendati din functie si pusi la dispozitie.

Marele dosar 10 August. Dosarul contine plangerile a 708 protestatari impotriva jandarmilor care au actionat in piata, a sefilor lor, dar si impotriva fostului ministru de Interne, Carmen Dan si a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, aflat acum in puscarie.

Noaptea de 10 spre 11 august: procurorul militar Bogdan Pirlog de la Parchetul militar Bucuresti s-a autosesizat si a deschis dosarul 10 August.

14 august 2018: Cazul a fost preluat de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general.

Citeste si:
Zegrean: Noile modificari ale legilor justitiei, "praf in ochi!"
Zegrean: Noile modificari ale...

21 septembrie 2018: Procurorii militari au inceput urmarirea penala impotriva fostilor sefi ai Jandarmeriei, coloneii Sindile, Cucos, a maiorului Laurentiu Cazan si impotriva fostului secretar de stat din MAI, cel care coordona prefectii, Dan Mihai Chirica. Acuzatiile sunt abuz in serviciu si participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata, participatie improprie la fals intelectual, participatie improprie la uz de fals sau complicitate la aceste infractiuni.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Denunt penal impotriva Jandarmeriei si a ministrului de Interne