Ministerul Sanatatii si Directiile de sanatate publica vor simplifica si digitaliza procedurile de autorizare si avizare din sistemul medical, in urmatoarea perioada, prin intermediul unui proiect cu finantare europeana.

Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Sanatatii a primit aprobare pentru cel de-al doilea proiect din cele 7 de interes major depuse in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA). Este vorba de digitalizarea procedurilor de autorizare si avizare din sistemul medical.

Astfel, finantarea europeana de peste 21 milioane de lei va fi utilizata pentru cresterea capacitatii administrative a Ministerului Sanatatii si a Directilor sanatate publica judetene/ a Municipiului Bucuresti prin introducerea unor solutii informatice eficiente. Durata de implementare a proiectului este de 3 ani.

"Am gandit acest proiect cu scopul de a reduce birocratia si creste transparenta institutionala. Vor fi implementate masuri de simplificare a procedurilor pentru cetateni si de reducere a poverii administrative pentru mediul de afaceri. Vom reduce timpii de asteptare prin digitalizarea serviciilor de avizare si autorizare, arhivarea electronica, digitalizarea fluxurile de lucru de baza din minister. Proiectul are si o componenta de formare profesionala prin instruirea a 200 de persoane implicate in acest proces de implementare a solutiilor informatice", a spus Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Proiectul va contribui la solutionarea nevoilor identificate la nivelul MS/DSP prin:

Citeste si:
Părinții vor primi de pe 24 septembrie chestionarul de vaccinare...
Părinții vor primi de pe 24...

a) posibilitatea constituirii dosarelor electronice pentru avizare/autorizare prin implementarea inregistrarii electronice si a arhivarii electronice a documentelor la nivelul MS/DSP;
b) digitizarea fluxurilor interne ale MS/DSP aferente avizarii/autorizarii prin intermediul platformei informatice si asigurarea lucrului colaborativ pe documente, eliminand posibilitatea dublarii si inconsecventei datelor si informatiilor detinute in cadrul institutiei;
c) dezvoltarea si implementarea unei solutii de portal care va asigura accesul facil al cetatenilor si mediului de afaceri pentru completarea formularelor electronice si incarcarea documentelor aferente dosarelor de solicitare. De asemenea, se va realiza instituirea unui mecanism electronic de schimb al informatiilor intre institutie si cetateni/mediul de afaceri/beneficiari prin intermediul portalului integrat cu modulul de inregistrare electronica, eliminand astfel obligativitatea depunerii solicitarilor in format letric la sediul institutiei, oferind posibilitatea completarii dosarelor fara deplasarea la sediul institutiei;
d) retro digitalizarea dosarelor de avizare/autorizare din arhiva fizica din ultimii trei ani, asigurandu-se accesul rapid al personalului implicat in procesele de avizare/autorizare repetitive (vizele anuale), reducand astfel considerabil durata procesului.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri