Secretarul de stat in ministerul de Interne, Dumitru-Daniel Chirila, propus de Viorica Dancila pentru functia de ministru de Interne, a incasat, in 2018, pensii in valoare totala de 91.200 de lei pe an, potrivit declaratiei de avere citata de Newsweek.ro.

Dumitru Chirila, nascut la 20 august 1978, a absolvit, in 1997, Scoala de agenti de politie din Campina, si a fost, pana in 2003, subofiter de politie. Chirila a facut Dreptul la Universitatea din Craiova, a terminat Colegiul National de Aparare si are trei masterate. In 2003, a devenit ofiter.

O scurta perioada de timp, a fost sef de diviziune in cadrul directiei de informatii a Ministerului de Interne, dar si seful Biroul de Combaterea Macrocriminalitatii Economico - Financiare, Spalarii Banilor si a Infractiunilor din Piata de Capital din cadrul Politiei Romane.

Dumitru Chirila s-a pensionat la 20 martie 2017, la doar 39 de ani. In 2018, a primit circa 7.583 de lei pe luna pensie, adica 91.200 de lei pe an, potrivit declaratiei de avere.

Pana anul acesta a lucrat in mediul privat. Chirila a fost numit secretar de stat la MAI, chiar de catre Viorica Dancila, in urma cu o luna.

Nominalizarea lui Daniel Dumitru Chirila pentru functia de ministru de Interne, ajunsa miercuri seara pe masa lui Klaus Iohannis, a generat un val de reactii in interiorul sistemului din care provine, dar si in culisele politice. Chirila este fost ofiter al celebrului serviciu secret al MAI, supranumit ”Doi si-un sfert”, bun prieten al fostului presedinte al PSD, Liviu Dragnea. Acesta a incercat sa il numeasca pe Chirila in fruntea DGIPI si in 2012, cand Dragnea a ocupat pentru cateva zile functia de ministru de Interne, demisionand dupa ce nu a reusit sa isi impuna omul dorit la sefia controversatului serviciu secret, scrie digi24.ro.

Surse din conducerea PSD sustin, pentru Digi24, ca Dragnea a incercat sa il impuna pe Chirila la sefia DIPI si anul acesta, inainte de condamnarea sa, insa Carmen Dan a fost reticenta, din cauza reactiilor provocate de aceasta intentie.

Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri