Patru noi elicoptere SMURD vor fi operate de piloti cu experienta, chemati din rezerva, a anuntat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, intr-o declaratie de presa sustinuta in prezenta sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

"Am o veste buna pentru locuitorii din zona Moldova, Banat, Oltenia si Dobrogea. Am luat legatura cu piloti rezervisti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie care au iesit la pensie odata cu legea care a deschis usa foarte larg pentru angajatii ministerului si au acceptat sa revina in sistem. Doresc sa le multumesc, sunt eroi, sunt patrioti care au raspuns prezent la chemarea ministrului pentru a-si face datoria fata de tara, pentru ca tara are nevoie de ei. Din acest motiv, respectul meu trebuie adus aici in fata opiniei publice domnului general Ioan Cristinel, comandor Neculai Chirita, comandor Emil Bucurescu si comandor Puiu Stefan", a declarat Vela, conform Agerpres.ro.

El a adaugat ca toti cei patru piloti au peste 1.000 de ore de zbor si pot indeplini conditia de comandant de aeronava SMURD, astfel incat elicopterele SMURD din Iasi, Arad, Craiova si Constanta sa poata executa misiuni de noapte pentru salvarea pacientilor sau celor accidentati.

"Putem anunta cetatenii ca in acest semestru vor opera si cele patru elicoptere de la aeroport catre aeroport. Pe langa cele din Targu Mures si Bucuresti, iata vom avea sase aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul Romaniei", a afirmat ministrul Vela.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri