Premierul Viorica Dancila a declarat ca pensiile speciale reprezinta recunoasterea unor conditii de munca sau unor restrictii speciale, nu inseamna privilegii speciale, ea salutand initiativa ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, depusa in Parlament, prin care propune impozitarea suplimentara a acestor venituri, scrie Agerpres.

"Salut initiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusa in calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentara a pensiilor speciale. Este o masura justa, de echitate sociala, promovata deloc intamplator in acelasi timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezinta recunoasterea unor conditii de munca sau unor restrictii speciale, nu inseamna privilegii speciale. In aceasta cheie trebuie analizat proiectul de lege care sunt nicio forma nu are scopul sa aduca mai multi bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedeste acest lucru. Fac apel la toti membrii Parlamentului Romaniei sa analizeze si sa trateze cu maxima responsabilitate aceasta initiativa a domnului ministru Eugen Teodorovici", a spus Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Totodata, ea a anuntat ca joi expira interimatul lui Mihai Fifor la conducerea Ministerului de Interne, caruia i-a multumit pentru modul in care "s-a implicat in organizarea alegerilor si pentru toata activitatea MAI intr-o perioada marcata de foarte multe provocari".

"Fac inca o data apel catre presedintele Iohannis sa lase deoparte jocurile politice si sa renunte la blocarea Guvernului pentru a nu periclita functionarea institutiilor statului", a mentionat aceasta.

Citeste si:
Tomac: Daca USR il sustine pe Paleologu, Dancila nu intra in turul doi
Eugen Tomac: USR-PLUS sa-l...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
10 proiecte de lege inregistrate de Orlando Teodorovici: impozitari