Partidul Social Democrat sustine ca impozitarea pensiilor speciale sa nu se aplice pensiilor militarilor, care trebuie sa beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum in vigoare, a afirmat joi premierul Viorica Dancila, care a anuntat ca un amendament in acest sens va fi promovat in Parlament.

"Partidul Social Democrat sustine ferm ca impozitarea pensiilor speciale sa nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie sa beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum in vigoare. Vom promova acest amendament in Camera Deputatilor, care este Camera decizionala. Ca tara membra a NATO, avem o datorie morala fata de cadrele militare in activitate, in rezerva si in retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislatiei europene. In majoritatea statelor UE si NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale", a scris Dancila pe Facebookm potrivit Agerpres.

Anterior, premierul Viorica Dancila a declarat ca pensiile speciale reprezinta recunoasterea unor conditii de munca sau unor restrictii speciale, nu inseamna privilegii speciale, ea salutand initiativa ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, depusa in Parlament, prin care propune impozitarea suplimentara a acestor venituri.

"Salut initiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusa in calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentara a pensiilor speciale. Este o masura justa, de echitate sociala, promovata deloc intamplator in acelasi timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezinta recunoasterea unor conditii de munca sau unor restrictii speciale, nu inseamna privilegii speciale. In aceasta cheie trebuie analizat proiectul de lege care sunt nicio forma nu are scopul sa aduca mai multi bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedeste acest lucru. Fac apel la toti membrii Parlamentului Romaniei sa analizeze si sa trateze cu maxima responsabilitate aceasta initiativa a domnului ministru Eugen Teodorovici", a spus Dancila, saptamana trecuta.

Citeste si:
Dosarul 10 august: procurorul de caz NU se mai pensioneaza
Dosarul 10 august: procurorul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
CCR a respins OUG prin care puteai cumpara cartele prepay doar cu buletinul
Setari Cookie-uri