Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare a realizat o economie de peste 900.000 de lei de cand a deschis propria bucatarie pentru servirea bolnavilor internati si a renuntat la firma de catering, a declarat managerul institutiei, Adrian Marc, joi, intr-o conferinta de presa.

"In vara lui 2018 am inchis prestatia in forma externalizata. Costurile pe parcursul a 12 luni au fost undeva la 3.769.000 de lei. Bilantul dupa un an de zile este de 2.846.810 lei in forma proprie. Economia este undeva la 922.000 de lei. Dotarile in bucatarie au fost undeva la 450.000 de lei si nu ne vom opri aici", a spus Marc, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, a crescut foarte mult si calitatea hranei, dar si meniul a fost diversificat, in functie de specificul bolnavilor.

"Am lucrat foarte mult la regandirea procesului tehnologic, am scurtat timpii de preparare a alimentelor, precum si a meniurilor si a felurilor de hrana. Am incercat sa facem in asa fel incat transportul sa se optimizeze, preluarea alimentelor din masina de transport si transferul pe sectii sa fie cat mai scurt. Toata lumea se plangea de-a lungul anului de acele supe de pui care erau mai mult parte osoasa decat proteine, care probabil erau avantajoase la pret, dar se serveau frecvent si lumea era satula. Meniul este diversificat si imbunatatit", a explicat Marc.

La bucataria spitalului au fost angajate 35 de persoane.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri