Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare a realizat o economie de peste 900.000 de lei de cand a deschis propria bucatarie pentru servirea bolnavilor internati si a renuntat la firma de catering, a declarat managerul institutiei, Adrian Marc, joi, intr-o conferinta de presa.

"In vara lui 2018 am inchis prestatia in forma externalizata. Costurile pe parcursul a 12 luni au fost undeva la 3.769.000 de lei. Bilantul dupa un an de zile este de 2.846.810 lei in forma proprie. Economia este undeva la 922.000 de lei. Dotarile in bucatarie au fost undeva la 450.000 de lei si nu ne vom opri aici", a spus Marc, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, a crescut foarte mult si calitatea hranei, dar si meniul a fost diversificat, in functie de specificul bolnavilor.

"Am lucrat foarte mult la regandirea procesului tehnologic, am scurtat timpii de preparare a alimentelor, precum si a meniurilor si a felurilor de hrana. Am incercat sa facem in asa fel incat transportul sa se optimizeze, preluarea alimentelor din masina de transport si transferul pe sectii sa fie cat mai scurt. Toata lumea se plangea de-a lungul anului de acele supe de pui care erau mai mult parte osoasa decat proteine, care probabil erau avantajoase la pret, dar se serveau frecvent si lumea era satula. Meniul este diversificat si imbunatatit", a explicat Marc.

La bucataria spitalului au fost angajate 35 de persoane.

Citeste si:
Croitoru-BNR: Cresterea taxelor acum ne-ar infunda in caz de recesiune
Croitoru, BNR: O crestere a...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »



Citeste si
Taxele de mediu pot fi un stimulent pentru reducerea poluarii