Crestinii au o "datorie morala" de a ajuta imigrantii, refugiatii si alti oameni asupriti, a afirmat Papa Francisc, duminica, in cadrul unei slujbe speciale pe care a oficiat-o in Cetatea Vaticanului, relateaza DPA.

Mii de migranti s-au adunat in Piata Sf. Petru din Roma pentru a asista la slujba oficiata de Papa Francisc in mai multe limbi, cu ocazia Zilei Mondiale a Imigrantilor si Refugiatilor, creata de Biserica Catolica, scrie Agerpres. "Domnul manifesta o grija deosebita pentru straini, vaduve si orfani, pentru ca acestia sunt lipsiti de drepturi, exclusi si marginalizati", a spus suveranul pontif.

"Aceasta grija iubitoare pentru cei mai putin privilegiati este [...] de asemenea necesara, ca datorie morala, de la toti cei care apartin poporului sau", a adaugat Papa Francisc. Crestinii "nu pot fi indiferenti la tragedia vechilor si noilor forme de saracie" si trebuie sa fie "angajati ferm pentru cladirea unei lumi mai drepte", a afirmat liderul de la Vatican.

"Este un adevar care doare: aceasta lume devine din ce in ce mai elitista si cruda fata de cei exclusi", a spus Papa Francisc care a deplans totodata ipocrizia comertului mondial cu arme.

"Razboaiele afecteaza doar anumite regiuni ale lumii, totusi armele de razboi sunt produse si vandute in alte regiuni care apoi nu doresc sa preia refugiatii generati de aceste conflicte", a spus suveranul pontif.

Papa Francisc, fiul unor emigranti italieni in Argentina, a facut din solidaritatea fata de imigranti si din critica la adresa inechitatilor la nivel global teme esentiale ale papalitatii sale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri