Marian Dragulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Echipa masculina a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dupa ce s-a clasat doar pe locul 24 din 25 de echipe, la finalul calificarilor masculine din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica de la Stuttgart, in timp ce Marian Dragulescu a reusit calificarea in finala de la sarituri, dar si la JO 2020.

Tricolorii au totalizat 234,094 puncte, terminand doar inaintea Finlandei, in conditiile in care doar primele 12 clasate au obtinut calificarea la JO 2020, scrie Agerpres.

Dragulescu a obtinut a sasea medie la sarituri, 14,624 puncte, dupa 14,616 la prima incercare si 14,633 la a doua. Finala la sarituri va avea loc duminica.

Marian Dragulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020

Sportivul in varsta de 38 de ani este cel mai medaliat gimnast roman din istorie, cu 31 de trofee obtinute la competitiile internationale majore.

Triplu medaliat la Jocurile Olimpice, Dragulescu are nu mai putin de opt medalii de aur la Campionatele Mondiale si zece titluri europene.

Citeste si:
COVID-19 | Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo vor fi...
COVID-19 | Jocurile Olimpice...

Aceasta calificare ii va aduce lui Marian Dragulescu a cincea prezenta la Jocurile Olimpice, dupa cele de la Sydney, Atena, Beijing si Rio, conform Mediafax. Editia de la Atena, din 2004, i-a adus cele trei medalii olimpice pe care le detine: doua de bronz, la sarituri si cu echipa, si una de argint, la sol.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri