Jandarmeria Mures, condusa de colonelul Tiberiu Adrian Filipas, a asteptat 5 luni pentru a da o amenda unui adolescent care protestase in luna mai impotriva Vioricai Dancila, atunci cand aceasta a venit in judet, relateaza pe Facebook Mark Hermann.

"Vitejilor" in uniforme, ati amendat un adolescent care la doar 17 ani avea o opinie despre lumea care il inconjoara; un premiant, castigator de olimpiade judetene si nationale, implicat civic, un tanar caruia ii pasa de viitorul tarii in care va trai. Un copil model care pentru voi, slugi al unui sistem abject, toxic si esuat, a ajuns brusc "inamicul public numarul unu". Cat de cinic, cat de lipsit de orice bun simt, cat de inuman si penibil trebuie sa fii pentru a-i intocmi procesul verbal de contraventie exact in ziua majoratului, asteptand miseleste 5 luni, pana in ziua in care implinise acest baiat varsta de 18 ani? Frumos cadou”, comenteaza el.

“Stiti bine ca nimeni nu va crede, cum acel jandarm care a redactat procesul verbal de contraventie ar fi facut totul "dupa capul lui" intr-o institutie militarizata. Ce ati vizat? Sa umiliti un baiat care a indraznit sa va contrazica la data de 17 mai 2019 cu calm, cu niste argumente imbatabile, dupa ce l-ati amenintat fata de atatia oameni? Am fost acolo mai multi oameni, am vazut si am auzit totul. Pentru cine, pentru si de ce ati facut-o? Doar pentru ca am ajuns sa traim intr-o tara in care reprimarea libertatii de exprimare a celor care indrazneau sa conteste abuzul de putere al guvernantilor sa devina o moda, iar dumneavoastra sa le faceti metehnele”?

Reamintim faptul ca dreptul de a protesta pasnic, spontan, este consfiintit in Constitutia Romaniei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Amenda de 150.000 de euro pentru Raiffeisen Bank de la ANSPDCP