Salvati Copiii cu ajutorul Libris.ro doteaza Clinica de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias cu aparatura medicala pentru nou-nascuti. Astfel, medicii vor avea la dispozitie o statie de lucru completa pentru hipotermie terapeutica, in valoare de 40.118 de Euro, dedicata nou-nascutilor cu hipoxie perinatala.

Prof. Dr. Simona Vladareanu, seful Clinicii de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias, explica de ce medicii au imperioasa nevoie de aparatura medicala elaborata: ”Suportul dumneavoastra ne ajuta sa oferim servicii medicale avansate, intr-un mod care promoveaza speranta si imbunatateste prognosticul vital al nou-nascutilor cu asfixie moderat-severa la nastere. Folosirea hipotermiei controlate poate schimba, in majoritatea cazurilor, evolutia clinica a pacientilor, ameliorand mult prognosticul si, prin asta, schimband calitatea vietii nou-nascutilor cu hipoxie perinatala”.

Dr Simona Vladareanu a explicat ca nou-nascutul se inveleste intr-o saltea in care se recircula apa la o temperatura mai scazuta fata de temperatura corpului. Astfel, hipotermia controlata a intregului corp inseamna o temperatura de 34 de grade. "Racirea organismului se face pentru ca, imediat dupa nastere, in conditiile unei suferinte severe perinatale, a scaderii concentratiei de oxigen si a modificarilor metabolice care apar in organism, acesta intra in suferinta cu toate organele, in special cu sistemul nervos central. Creierul fiind un organ imatur, maturizarea se realizeaza pe parcursul primului an de viata".

Retail jobs

Beneficiul pe care il aduce statia de lucru completa pentru hipotermie terapeutica este ca, atunci cand este utilizata imediat dupa nastere la nou-nascutii cu asfixie severa, aceasta modeleaza in sensul scaderii leziunilor severe si mai ales a progresarii lor dincolo de primele sase ore de viata. Instituirea terapiei se face imediat dupa nastere si durata poate ajunge pana la 72 de ore, spune medicul, care precizeaza ca se poate ajunge la un rezultat favorabil in ceea ce priveste leziunile neurologice, cerebrale.

"Experienta noastra este la inceput, insa studiile arata ca este nevoie sa se trateze un numar de sapte copii pentru a avea o evolutie favorabila. Noi speram ca prin acest dispozitiv vom reusi sa le imbunatatim prognosticul", a conchis medicul.

In 2019, la maternitatea Spitalului Elias, s-au nascut 1.645 de copii, dintre care 161 prematuri. Alti trei nou-nascuti au venit prin transfer de la alte maternitati, pentru a primi ingrijiri corespunzatoare.

Citeste si:
Anchetă la Spitalul Elias pentru cazuri de coronavirus neraportate
Anchetă la Spitalul Elias,...

Echipamentul medical complex a fost achizitionat cu suportul Libris, unul dintre partenerii de cursa lunga ai programului de combatere a mortalitatii infantile. Dotarea este realizata cu sprijinul clientilor librariei online care au optiunea sa adauge in cosul de cumparaturi o suma la alegere, directionata integral catre Salvati Copiii. In cei cinci ani de la initierea parteneriatului Salvati Copiii – Libris, clientii librariei online au donat in total 380.000 de Euro, donatia medie crescand de la 3,14 lei la 4,72 lei.

”Este o bucurie pentru Libris sa numaram a 10-a dotare impreuna cu Salvati Copiii Romania. In plus, este o mare onoare pe care ne-o fac, de cinci ani de zile, clientii Libris.ro care au incredere si sustin acest parteneriat. Peste 400.000 de persoane au facut ca, in cinci ani de parteneriat Libris.ro – Salvati Copiii, sa vorbim despre 380.000 de Euro donati catre aceasta induiosatoare si grea cauza a reducerii mortalitatii infantile in Romania. Practic, oamenii care inteleg importanta lecturii in viata fiecaruia au inteles importanta actelor de caritate si ca, doar impreuna, cu fapte mici, dar constante, putem cladi lucruri mari si solide. Le multumim! Prin ochii lor, lumea se vede mai frumoasa, mai plina de speranta”, a spus Virgil Onita, Director General Libris.

Citeste si:
NeonaTEL: Call-center gratuit pentru gravidele cu risc de naștere...
NeonaTEL: Call-center gratuit...

Pana la sfarsitul anului, numarul maternitatilor dotate in cadrul programului de combatere a mortalitatii infantile, derulat de Salvati Copiii, se va ridica la 96, cu un total de peste 630 de echipamente donate.

”Medicii ne sunt parteneri valorosi in acest proiect sustinut de dotare a maternitatilor cu tot ceea ce este necesar salvarii nou-nascutilor prematur sau cu patologii severe. Este important sa ducem aparatura medicala performanta exact acolo unde lipseste, pentru ca nasterea sa nu mai reprezinte un factor de discriminare in Romania. Sustinerea din partea partenerului nostru Libris si a clientilor acestuia, care s-au alaturat cauzei noastre, reprezinta un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternitatilor. Mizam in continuare pe implicarea Libris, dar si a persoanelor fizice care, prin placerea de a citi, schimba viata unui copil nascut prematur”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Citeste si:
Maternitatile raman fara bani. Situatie critica pentru prematuri
Semnal de alarma: ramase fara...

Pentru ca viata unor copii care se lupta sa traiasca depinde de investitia din maternitati, Salvati Copiii Romania lanseaza un apel catre companiile din Romania de a directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza vitala: dotarea cu echipamente a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Romania. Persoanele juridice care doresc sa sprijine acest demers pot descarca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizatiei aici.

Trebuie mentionat faptul ca aceasta cheltuiala este deductibila, costurile pentru companii fiind zero. In cazul companiilor platitoare de impozit pe profit, suma directionata nu poate fi mai mare de 0,75% din cifra de afaceri si nu poate depasi 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar in cazul IMM-urilor, suma directionata nu poate fi mai mare de 20% din impozitul pe venit. Platile trebuie facute pana la 31 decembrie 2019.

Citeste si:
Harta României în volume cumpărate: ce cărți au citit românii în 2021
Harta României în volume...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri