La Cluj-Napoca 20% din impozitele si taxele locale sunt investite anual in scoli, a anuntat primarul Emil Boc la conferinta pe teme de educatie SuperTeach, potrivit Edupedu.

Anuntul finantarii cu 20% din impozitele locale anuale a invatamantului din Cluj-Napoca de catre Primarie vine in contextul in care exista o subfinantare cronica a Educatiei si scolilor romanesti din partea autoritatilor locale in Romania. Acest lucru este reflectat in cel mai recent Raport de audit al performantei privind finantarea invatamantului preuniversitar, in perioada 2014-2016, facut de Curtea de Conturi. In anul 2016, primariile si consiliile judetene au contribuit la finantarea scolilor cu suma de 65.087.355 lei, suma care reprezinta un procent de doar 0,60 % din finantarea de baza efectuata de la bugetul de stat.

Suma de 65 de milioane de lei, cat au alocat primariile si consiliile judetene din bugetele proprii pentru finantarea de baza a scolilor din localitatile sau judetele lor, raportata la cele 3 milioane de elevi, inseamna o alocare de aproximativ 21 de lei pe an, pentru fiecare elev. Restul finantarii a fost asigurata din Bugetul Central.
In Bucuresti, de exemplu, raportul Curtii de Conturi arata ca in 2016 finantarea totala din partea autoritatilor locale pentru scoli a fost de doar 4 milioane de lei, adica 0,5% din finantarea de la bugetul central, sub media nationala de 0,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri