DSP Vrancea a inceput o ancheta la Focsani, dupa ce Viorica Dancila si Sorina Pintea s-au fotografiat cu bebelusi in spital. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica verifica daca au fost respectate masurile de protectie impuse la intrarea in sectia pentru bebelusi, scrie Digi24.

Ancheta a pornit in urma unei sesizari facute de o organizatie din Iasi.

Surse din cadrul DSP Vrancea confirma ca unitatea medicala este verificata pentru a se stabili daca lucrurile reclamate se confirma sau nu.

Masurile vor fi anuntate peste cateva zile, precizeaza sursele.

O sesizare impotriva conducerii Spitalului Judetean „Sf. Pantelimon” Focsani a fost trimisa DSP Vrancea, dupa ce Viorica Dancila si Sorina Pintea s-au fotografiat cu bebelusi in spital.

„Delegatia a purtat doar halate, punand astfel in pericol sanatatea mamelor si a nou-nascutilor”

In sesizarea redactata de un ONG din Iasi se arata: „am constatat ca dna ministru interimar si dna ministru a Sanatatii, Sorina Pintea, au vizitat spitalul si sectiile de neonatologie fara masuri de protectie suficiente asigurate de spital: cei doi demnitari au purtat bebelusi pe brate dupa ce au intrat in unitatea spitaliceasca direct din mediul extern. Conform normelor de igiena, este interzis accesul persoanelor cu hainele de strada in neonatologie, unde trebuie pastrata o curatenie sporita si trebuie respectat un anumit protocol”.

Semnatara sesizarii, Daniela Mitrofan, arata ca halatul de unica folosinta si papucii de unica folosinta nu sunt suficienti pentru a apara sistemul imunitar al unui bebelus de cateva zile, imunitatea acestuia fiind diferita de cea a adultilor si necesitand protectie sporita.

„Delegatia a purtat doar halate, punand astfel in pericol sanatatea mamelor si a nou-nascutilor internati in acel moment in cadrul institutiei. In acest caz, pare ca avizul epidemiologic nu a fost respectat, ci doar s-a urmarit obtinerea unor imagini cu impact electoral. Vizitatorii, indiferent de pozitia si functia pe care o ocupa in conducerea statului roman, trebuie sa se supuna regulilor si sa respecte masurile de igiena obligatorii pentru prevenirea aparitiei sau transmiterii infectiilor intraspitalicesti. Cu atat mai mult cu cat functia este mai inalta, cu atat ar trebui sa se ofere un model de respectare a regulilor. Dupa cum se poate observa in filmare si in fotografii, niciuna dintre persoanele din delegatia dnei Dancila nu a urmat protocolul, iar managerul din cadrul unitatii sanitare ar fi trebuit sa se asigure ca aceste reguli sunt urmate cu strictete si sa nu permita intrarea delegatiei daca reguli minime de igiena si protejare a sanatatii pacientilor nu ar fi fost urmate. Avand in vedere informatiile expuse mai sus, va rugam sa analizati si sa cercetati conditiile in care a avut loc aceasta vizita si daca au fost respectate protocoalele epidemiologice si de igiena astfel incat viata pacientilor sa nu fie pusa in pericol si, de asemenea, va rugam sa luati masurile care se impun impotriva celor care au permis acest lucru”, se mai arata in sesizare.

Duminica, in timpul unei vizite electorale in judetul Vrancea, Viorica Dancila si Sorina Pintea s-au pozat cu bebelusi in brate la Spitalul Judetean Focsani, unde au intrat de afara, echipate cu halate de unica folosinta pe umeri si botosei, dar fara masti de protectie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri