BAT: 021/9551, numarul ANPC la care consumatorii pot suna cand vad ca intr-un magazin se vand tigari minorilor

Numarul pe care il pot apela gratuit cei care vor sa sesize ca un comerciant dintr-un magazin vinde tigari minorilor, incalcand astfel legea care interzice vanzarea de tutun copiilor sub 18 ani, este 021/9551, anunta BAT.

Peste 30.000 de magazine din Romania vor deveni parte a campaniei de zero toleranta a vanzarii de tutun catre minori desfasurata de catre British American Tobacco si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Campania „Alege asumat un comportament comercial curat” derulata de BAT informeaza asupra cadrului legal in vigoare si subliniaza sanctiunile aplicabile pentru comercializarea produselor din tutun catre persoane sub 18 ani. Parteneriatul cu ANPC pune la dispozitia consumatorilor un numar de contact unde poate fi sesizata incalcarea legii, anume 021/9551 – telefonul consumatorilor ANPC.

„Produsele din tutun sunt destinate exclusiv adultilor si legea ii sanctioneaza pe cei care incalca legea cu amenzi de la 5.000 de lei pana la inchiderea definitiva”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic si Relatii Publice in cadrul British American Tobacco Europa Centrala si de Sud.

In Romania, producatorul de tigari British American Tobacco este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al Romaniei, platind anual aproximativ 1,7 miliarde de euro sub forma de accize si impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, cat insumeaza intreaga industrie a tutunului).

Citeste si:
ANPC a primit trei alerte de măşti de protecţie neconforme, prin...
ANPC a primit trei alerte de...

Sursa foto: Amritanshu Sikdar | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri