Presedintele Aliantei Romane de Preventie a Suicidului (ARPS), Doina Cozman, atrage atentia ca in tara noastra nu exista nicio strategie sau vreun program national de prevenire a sinuciderii.

"In multe tari din Europa si din lume, aici ma gandesc mai ales la Australia, exista programe de preventie a sinuciderii foarte bine puse la punct. In Europa, un program foarte frumos este in Finlanda. Pe de alta parte, trebuie sa spun un lucru si anume ca in Romania nu avem nici macar o strategie nationala de prevenire a sinuciderii, ca sa nu mai vorbesc ca nu avem lege. In Legea sanatatii mintale care functioneaza in tara noastra din 2002 exista doar implicit referiri la riscul suicidal, dar nu avem o lege tintita pe aceasta problematica atat de grava, care duce la cresterea mortalitatii", a spus Cozman, sambata, la Sibiu, conform Agerpres.ro.

Ea a sustinut ca medicii ar trebui sa-i influenteze pe politicieni sa ia masuri ce tin de o strategie nationala de preventie a sinuciderii.

"Sinuciderea este un indicator al sanatatii populatiei. (...) E o problema care e privita foarte serios in toate partile lumii. Sa speram ca vom avea forta destula noi, corpul medical, ca sa influentam factorul decizional, politic, pentru a implementa masuri ce tin de strategia nationala de preventia sinuciderii", a afirmat presedintele ARPS.

Doina Cozman participa sambata, la Facultatea de Medicina din Sibiu, la Conferinta nationala dedicata prevenirii sinuciderilor in Romania.

In 2018, s-au inregistrat oficial aproape 2.500 de sinucideri in Romania, potrivit unui raport publicat de Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", a precizat dr. Silviu Morar, fost decan al Facultatii de Medicina din Sibiu.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri