Onco-plan.ro, prima platforma online destinata persoanelor cu cancer, ce ofera suport si informatii despre nutritie, sanatate emotionala, comunicarea cu familia si personalul medical, a fost lansata in Romania. Aceasta isi propune sa ajute persoanele diagnosticate cu cancer sa isi creeze propriul plan pentru a-si imbunatati stilul de viata si starea de sanatate pe termen lung.

Potrivit studiilor, doua din 5 persoane diagnosticate cu cancer raporteaza pierderea apetitului si aproape 70% dintre acestea percep cel putin o schimbare chemosenzoriala. De asemenea, pana la 43% dintre pacientii cu cancer se confrunta cu stres psihologic semnificativ, scrie Hotnews.ro.

Pe langa efectele secundare ale tratamentului resimtite la nivel fizic, cancerul are un impact multidimensional asupra vietii pacientilor, afectandu-le nivelul de functionalitate fizica, senzoriala, cognitiva, psihologica, familiala, sociala si spirituala. 4 din 10 pacienti acuza scaderi ale apetitului si aproape 70% resimt cel putin o schimbare chemosenzoriala. Alte schimbari la nivel de nutritie si stil de viata raportate de pacientii cu cancer au fost modificarile raportate in frecventa cu care iau masa, pierderi in greutate si sensibilitati crescute la nivelul gustului. Mai mult decat atat, una din doua persoane diagnosticate cu cancer se confrunta cu stres psihologic semnificativ.

"De cele mai multe ori, pacientii cu cancer, precum si familia si apartinatorii se concentreaza doar pe aspectul medical al tratamentului, ignorand astfel alte componente semnificative pentru imbunatatirea starii de sanatate, cum ar fi schimbarile in stilul de viata, dieta sau gestionarea stresului emotional. Dupa cum evidentiaza cercetarile si studiile, aceste componente au un impact semnificativ. Prin urmare, onco-plan.ro este o resursa valoroasa care se concentreaza pe nevoile neacoperite ale persoanelor cu cancer, ajutandu-le sa obtina sprijinul de care au nevoie dincolo de tratament", este de parere Cezar Irimia, Presedinte Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.

Un stil de viata adaptat unui diagnostic de cancer si mentinerea unei stari emotionale echilibrate pot contribui la cresterea calitatii vietii pacientilor diagnosticati cu cancer. Onco-plan.ro este o noua platforma digitala dezvoltata de MSD Romania in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, ce ajuta persoanele cu cancer sa preia initiativa in crearea unui plan de gestionare a provocarilor emotionale, de sanatate si comunicare ce apar in urma unui astfel de diagnostic.

Sursa foto: Photo by Roman Kraft on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri